Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concert INDIAN AIR, 18 noiembrie

0
Sfârșitul toamnei aduce la București sonoritățile Orientului, via Austria, prin intermediul unui concert de jazz oferit de trei muzicieni călători: Klaus Falschlunger (sitar), Clemens Rofner (bass-ukulele) și Tobias Steinberger (bendir / kanjira).

După prima întâlnire cu muzica clasică indiană și cu sitarul, în urmă cu mai bine de 20 de ani, muzicianul austriac Klaus Falschlunger a devenit un maestru al instrumentului și un reprezentant activ al scenei indo-europene din Europa. Întregul spectru emoțional din lumea interioară a muzicianului prinde viață în proiectul „INDIAN AIR”.

Născut în 1969 la Innsbruck, a studiat din 1991 până în 1995 muzica clasică indiană și sitarul în New Delhi și Varanasi, în nordul Indiei. Din 1995, studiază continuu cu Daniel Bradley la Viena. Crescând cu jazz și rock, a descoperit din ce în ce mai mult diversitatea muzicii în timpul călătoriilor sale în Asia, Orientul Mijlociu și Europa. Alături de dragostea sa pentru muzica clasică indiană, a compus și experimentat cu diferite proiecte și stiluri muzicale. Creativitatea și versatilitatea sa l-au reunit cu muzicieni și artiști din India, Coreea, SUA și Europa.

A participat la numeroase spectacole în Europa, India și Coreea de Sud la festivaluri, concerte, producții de teatru, emisiuni de televiziune, lecturi, prelegeri: Salzburger Festspiele, Nehru Center London, Sitarmusic-Festival Berlin, World Culture Open Korea, PLAI-Festival Timișoara / România, Festivalul Etno-Jazz Chișinău / Moldova, etc. A înregistrat CD-uri cu cântărețul tibetan Dechen Shak-Dagsay, bateristul coreean Kim Dong Won, Comin & Goin, Manu Delago (hang), Frau Wolle (povești și muzică), Eurasia, CD-ul solo „In A Sitar Way” și multe altele.

Clemens Rofner a studiat basul în Innsbruck, Linz și Viena. Pe lângă faptul că este membru al grupului Indian Air, face parte și din trupele HI5, Jakob Zimmermann Trio și Tiktaalik. A lucrat cu Jazzorchester Tirol, Mino Cinelu, Franz Hackl, Adam Holzman, Kristian Järvi & Absolute Ensemble, Junge Philharmonie Wien, Baltic Sea Philharmonic, Florian Bramböck și Manu Delago Handmade, printre alții. Mai mult, Clemens a fost implicat în producții muzicale și teatrale, a lansat până în ziua de azi aproximativ cincisprezece albume și a vizitat Europa, Asia, America de Nord și Centrală.

Tobias Steinberger este un percuționist născut în Tirol. A primit diploma în percuție jazz la Tirolean Landeskonservatorium iar apoi a terminat studiile de master în același domeniu, la Universitatea Privată Anton Bruckner din Linz. Începând cu anul 2001, Tobias și-a petrecut majoritatea timpului studiind instrumente de percuție din toată lumea, în special framedrums. Principalele surse de inspirație pentru muzica lui Tobias Steinberger sunt tehnicile instrumentelor de percuție din Orientul Apropiat, Turcia, Siria, Africa de Nord și India de Sud.

Concertul va avea loc luni, 18 noiembrie, la Sala Dalles.

Preț bilete: 25 lei – cat.II / 40 lei – cat.I

Concert organizat cu sprijinul Forumului Cultural Austriac.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.