Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concert de muzică mistică ARAMAICĂ și SUFI – Hermitage. urban spiritual hub – 20 SEPTEMBRIE 2015

0

Urban Mystic. World Spiritual Music Experience
CONCERT DE MUZICĂ ARAMAICĂ și SUFI
Un dialog între două culturi spirituale străvechi

Duminică 20 septembrie 2015, orele 19:00 – 21:00
Hermitage. urban spiritual hub

unnamed
Despre organizatori
Hermitage. urban spiritual hub s-a deschis anul acesta, pe locul fostului cinema Viitorul, de pe str. Mihai Eminescu, nr. 127, în București. Este un spațiu de evenimente amenajat în stil urban zen, care se adresează celor interesați de spiritualitate. Construit identitar ca un hub, Hermitage este deschis către toate culturile și tradițiile, oferind cursuri, seminarii, conferințe, workshop-uri pe diverse teme spirituale, precum și concerte de muzică mistică.

Despre Urban Mystic. World Spiritual Music Experience

Urban Mystic. World Spiritual Music Experience este un proiect marca Hermitage, care și-a propus să exploreze diferite culturi muzicale spirituale străvechi. Fiecare om are acces la dimensiunea spirituala a vieții prin muzică, indiferent de cultura din care provine și modul său de a trăi. Hermitage aduce în atenția publicului din România muzicieni din diferite culturi ale lumii, cu intenția de a oferi acces și spațiu pentru experiență directă la diversitatea și valorile spirituale străvechi.

*****

Aramaica și Sufi
Aramaica este o limbă străveche, ce provine din cultura răspăndită în antichitate, în orient. Este limba în care a comunicat Isus. Muzica mistică cu versuri în aramaică, transpune ascultătorul într-o stare de minunată relaxare și creează prin intensitatea sunetului, spațiu pentru experimentarea iubirii necondiționate.

Sufismul este calea către adevăr, calea prin care putem avea acces direct la realizarea adevăratului sine. Esența Sufismului este iubirea mistică devoțională, comunicată prin muzică și poezie.

*****
Artiști invitați
Evenimentul se bucură de invitați de onoare din Liban, Iran, Franța si India, artiști recunoscuți internațional pentru stilul lor ancorat în studiul și practica tradițiilor străvechi, mistice:
· Abeer Nehme din Liban – invitată de onoare, voce, muzică Aramaică

· Mehdi Aminian din Iran – voce, instrumental Ney și Sitar, muzică Sufi

· Zabih Vahid din iran – instrumental Kamancheh, muzică Sufi

· Leila Renault din Franța – instrumental contrabas

· Akash Bhatt din India – instrumental Tabla si percuție.

Detalii artiști invitați
ABEER NEHME este o artistă din Liban, care cântă muzică tradițională siriacă, aramaică, tarab, folk din oriental mijlociu, andaluziană, mantre maronite, operă și muzică occidentală.

MEHDI AMINIAN din Iran, cântă la Ney și Sitar, precum și cu vocea. A petrecut timp în mănăstiri Sufi din Iran și Europa de est și a avut nenumărate apariții pe scene din Europa și Asia. Aceste experiențe i-au oferit inspirație pentru a-și construi un stil propriu, care dezvăluie o conexiune autentică, ancestrală cu sunetul.

ZABIHOLLAH VAHID din Iran, cântă la instrumente străvechi – Sitar și Kamancheh, muzică Sufi.

LEILA SOLDEVILA RENAULT vine din Franța, este compozitoare, aranjor muzical și cântă la contrabas. Abordează numeroase stiluri muzicale, de la jazz la muzică improvizată (Loïs Levan Sextet producted by Laurent Carrier of Colore ProducAon, IQ4tet, Simulacre, Tréma Quartet), muzică kurdă și iraniană (NishAman și Darya Dadvar), estică (Brin Tzig, Bazaarium), rusească (Baïkal Quartet), franceză (Djazz Elles), pop (Half Seas Over producted by Gilles Peterson Worldwide), tango și muzică clasică.

AKASH BHATT cântă la Tabla și instrumente de percuție. Născut și crescut în India, a avut nenumărate apariții pe scena muzicală locală, precum și pe scene ale unor festivaluri de muzică din lumea întreagă.

*****

Detalii organizatorice
Participarea la concert se face pe baza de bilet, care poate fi cumpărat cu 50 ron de la Hermitage sau de pe site-ul Eventim.

Evenimentul este organizat de Hermitage, cu sprijinul Ambasadei Libanului la București.

Mulțumim artiștilor invitați și reprezentanților Ambasadei Libanului la București. De asemenea, mulțumim jurnaliștilor care sprijină promovarea acestui eveniment și a spațiului Hermitage, cărora le stăm cu drag la dispoziție pentru orice alte detalii suplimentare.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.