Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONCERT: Contraste si surprize – Haydn, Prokofiev si Sostakovici

0

Ne bucuram sa va anuntam reluarea seriei de evenimente DIALOGURI MUZICALE, proiect initiat de Fundatia Calea Victoriei si pianista Andreea Butnaru.

Va asteptam la concertul de muzica de camera Contraste si surprize – Haydn, Prokofiev si Sostakovici, in compania pianistei Andreea Butnaru si a violoncelistului Florin Mitrea, membri ai ansamblului „Musica Viva”.

Evenimentul va avea loc sambata, 19 octombrie 2013, de la ora 17.00, in Sala George Enescu a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.

Ce face o muzica sa ne inveseleasca sau sa ne intristeze? Sa fie combinatia de sonoritati sau forul nostru interior? De ce unii au compus muzici triste si altii muzici vesele? Raspunsuri si muzica de buna calitate veti gasi in serata creata de pianista Andreea Butnaru si violoncelistul Florin Mitrea, in pagini celebre de Haydn, Prokofiev si Sostakovici.

Alaturi de ei, singurul acordeonist de muzica clasica din Romania, Fernando Mihalache, va conferi veseliei si tristetii culori si ritmuri exotice. Astfel, un instrument mult folosit, dar adesea subestimat devine clasic prin fantasticul potential instrumental si prin calitatea celui care canta.

Ce este inedit la acest eveniment este faptul ca distanta dintre muzicieni si public dispare, iar muzicienii intra in dialog cu participantii. Inainte de fiecare bucata muzicala vom afla povesti despre compozitori, contextul in care au creat si specificul bucatilor muzicale interpretate.

La final, publicul va putea adresa intrebari, pe marginea temelor prezentate.

Kandinsky_Composition-X-370x244

Lector: Andreea Butnaru

Data: 19 Octombrie 2013; Ora: 17:00

Frecventa: lunar

Cost: 30 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 25 ron

Locul desfasurarii: Sala George Enescu – Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.