Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concert caritabil Ștefan Stan organizat de YouthBank București

0

 Programul YouthBank București, aflat la a cincea ediție, organizează un concert caritabil sustinut de Stefan Stan, Nicole Cherry, George Secioreanu și The purple Dandies miercuri, 18 decembrie, începând cu orele 19:00 în Tonka Soul Café (Str. Biserica Amzei nr. 19, Sector 1, București). Evenimentul face parte din campania de atragere de fonduri a echipei YouthBank prin care liceenii își propun să mobilizeze 15.000 lei pentru a finanța proiectele liceenilor care au idei prin care vor să schimbe ceva în comunitatea în care trăiesc.

 

Ștefan Stan, prima Voce a României, Nicole Cherry, micuța cântăreață din cele mai mari topuri, George Secioreanu, concurent al celui mai bun show de televiziune cu temă muzicală, dar și The Purple Dandies, o trupă tânără de liceeni talentați, sunt artiștii care vor încălzi nu doar atmosfera serii, ci și aerul de decembrie! De asemenea între momentele de muzică live, Adi Petruț concurent la proba talentului, va menține atmosfera de distracție cu un show incendiar de bartending.

Banii obținuți în urma acestui eveniment vor intra în fondul YouthBank București și vor fi folosiți pentru a finanța inițiave comunitare ale liceenilor bucureșteni.

YouthBank București, parte a unuia dintre cele mai bune programe de educație nonformală din țară – YouthBank România, este coordonat de Asociația pentru Relații Comunitare și are ca partener național BRD – Groupe Societe Generale. Programul este administrat de către o echipă de liceeni şi urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în scopul dezvoltării comunităţii locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilităţi de leadership, comunicare şi management financiar.

YouthBank porneşte de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunităţile locale şi încurajează iniţiativa civică, responsabilitatea şi asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceştia se implică în mod practic în acţiuni şi decizii locale, prin crearea şi utilizarea unui fond care susţine iniţiativele tinerilor.

În anul 2012-2013, cei 18 liceeni, care au constituit echipa YouthBank București, au reușit să strângă un fond de 30.500 lei din care au finanțat 12 proiecte inițiate și implementate de liceenii din București. Proiectele au fost din cele mai diverse: de la organizarea unui treasure hunt pentru redescoperirea orașului București într-un mod distractiv, un site care promovează invențiile românești până la integrarea prin artă a tinerilor defavorizați. În total numărul beneficiarilor direcți și indirecți ai proiectelor a ajuns la 18.000 de persoane.

Mai multe despre evenimentul organizat de YouthBank Bucuresti și despre felul în care vor fi folosiți banii obținuți în urma acestui eveniment găsiţi pe site-ul www.bucuresti.youthbank.ro sau urmărind pagina de facebook a programului www.facebook.com/YouthBank.Bucuresti.

 

Macheta CONCERT

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.