Concert caritabil Ștefan Stan organizat de YouthBank București

0

 Programul YouthBank București, aflat la a cincea ediție, organizează un concert caritabil sustinut de Stefan Stan, Nicole Cherry, George Secioreanu și The purple Dandies miercuri, 18 decembrie, începând cu orele 19:00 în Tonka Soul Café (Str. Biserica Amzei nr. 19, Sector 1, București). Evenimentul face parte din campania de atragere de fonduri a echipei YouthBank prin care liceenii își propun să mobilizeze 15.000 lei pentru a finanța proiectele liceenilor care au idei prin care vor să schimbe ceva în comunitatea în care trăiesc.

 

Ștefan Stan, prima Voce a României, Nicole Cherry, micuța cântăreață din cele mai mari topuri, George Secioreanu, concurent al celui mai bun show de televiziune cu temă muzicală, dar și The Purple Dandies, o trupă tânără de liceeni talentați, sunt artiștii care vor încălzi nu doar atmosfera serii, ci și aerul de decembrie! De asemenea între momentele de muzică live, Adi Petruț concurent la proba talentului, va menține atmosfera de distracție cu un show incendiar de bartending.

Banii obținuți în urma acestui eveniment vor intra în fondul YouthBank București și vor fi folosiți pentru a finanța inițiave comunitare ale liceenilor bucureșteni.

YouthBank București, parte a unuia dintre cele mai bune programe de educație nonformală din țară – YouthBank România, este coordonat de Asociația pentru Relații Comunitare și are ca partener național BRD – Groupe Societe Generale. Programul este administrat de către o echipă de liceeni şi urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în scopul dezvoltării comunităţii locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilităţi de leadership, comunicare şi management financiar.

YouthBank porneşte de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunităţile locale şi încurajează iniţiativa civică, responsabilitatea şi asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceştia se implică în mod practic în acţiuni şi decizii locale, prin crearea şi utilizarea unui fond care susţine iniţiativele tinerilor.

În anul 2012-2013, cei 18 liceeni, care au constituit echipa YouthBank București, au reușit să strângă un fond de 30.500 lei din care au finanțat 12 proiecte inițiate și implementate de liceenii din București. Proiectele au fost din cele mai diverse: de la organizarea unui treasure hunt pentru redescoperirea orașului București într-un mod distractiv, un site care promovează invențiile românești până la integrarea prin artă a tinerilor defavorizați. În total numărul beneficiarilor direcți și indirecți ai proiectelor a ajuns la 18.000 de persoane.

Mai multe despre evenimentul organizat de YouthBank Bucuresti și despre felul în care vor fi folosiți banii obținuți în urma acestui eveniment găsiţi pe site-ul www.bucuresti.youthbank.ro sau urmărind pagina de facebook a programului www.facebook.com/YouthBank.Bucuresti.

 

Macheta CONCERT

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează