Comunitatea În Aer Liber pentru București a adunat în numai 6 luni peste 2500 de persoane

0

Peste 2500 de bucureșteni s-au alăturat anul acesta evenimentelor în aer liber organizate de Asociația MaiMultVerde în diferite zone ale capitalei. Scopul programului În Aer Liber, susținut de Metropolitan Life, este constituirea și dezvoltarea unei comunități urbane pasionate de activități în aer liber și preocupate, în același timp, de protecția mediului.

În acest context, peste 100 de voluntari s-au alăturat sâmbătă la Giurgiu, în Pădurea Comunitară Cama, pentru a începe acțiunea de plantare manuală a celor 10.000 de arbori și arbuști incluși în obiectivele proiectului. Totodată, în luna martie a acestui an, un total de 50.000 de puieți au fost înrădăcinați pe malurile canalului Cama cu sprijinul Metropolitan Life SAFPAP, campania de plantare fiind făcută în numele primilor 50.000 de participanți care au solicitat transmiterea informării anuale prin e-mail și care, astfel, au renunțat la versiunea printată a documentului pe tot parcursul anului precedent.

Tururi ghidate, evenimente comunitare și activități de educație de mediu în școli

Programul În Aer Liber a debutat de Ziua Internațională a Mediului (5 iunie), atunci când peste 70 de bucureșteni au participat la un tur ghidat cu bicicletele pe Lacul Morii, în Sectorul 6 al Capitalei. Pe tot parcursul verii, au avut loc în București o serie de evenimente în aer liber: 3 tururi ghidate cu bicicleta, două tururi pietonale, o acțiune de igienizare și 5 evenimente comunitare, organizate cu sprijinul grupurilor de inițiativă din Grozăvești, Tineretului, Cotroceni, Cișmigiu și Floreasca.

De asemenea, au fost cartate 6 trasee care pot fi străbătute cu bicicleta sau pe jos în diferite zone ale Bucureștiului și în împrejurimi: Pădurea Băneasa (sectorul 1), Parcul Plumbuita (sectorul 2), Parcul Natural Văcărești (sectorul 4), Cartierul Cotroceni (sectorul 5), Lacul Morii (sectorul 6) și Pădurea Cernica (județul Ilfov).

Din luna septembrie, cinci școli din București au fost implicate în acțiuni educaționale de mediu, elevii având posibilitatea să participe la ateliere de grădinărit și de reutilizare creativă a deșeurilor, precum și la proiecții de film documentar de mediu. Mai mult, la Școala Nr. 190 din Sectorul 4 a fost amenajat un spațiu educațional în aer liber pentru elevi și profesori. Toate acțiunile din cadrul programului În Aer Liber, organizat de Asociația MaiMultVerde, pot fi vizualizate pe site-ul www.inaerliber.ro.

Background

Bucureștiul reprezintă una dintre cele mai dese prezențe în topurile negative ale capitalelor europene, cu o calitate a vieții scăzută, afectată de poluare, cu lipsa infrastructurii de transport și a spațiilor verzi. Cu toate acestea, are un farmec aparte, pe care te invităm să-l descoperi alături de noi, pe jos sau cu bicicleta. Potrivit Registrului Spațiilor Verzi realizat în 2011 de către Primăria Capitalei, în București există 23,21 mp de spații verzi pe cap de locuitor. Această cifră însă acoperă și spațiile verzi private sau neamenajate, cifra reală fiind mai degrabă de aproximativ 10mp/cap de locuitor.

Acțiunile din cadrul programului În Aer Liber au vizat trei direcții principale: spații verzi, mobilitate urbană și deșeuri urbane. Programul a fost lansat ținând cont de faptul că marile orașe din România continuă să se claseze pe ultimele locuri în Europa în ceea ce privește calitatea aerului, aspect îngrijorător din perspectivă de mediu, dar și prin prisma efectelor asupra sănătății și calității vieții.

„Poluarea atmosferică ne afectează pe toți, indiferent de cartierul în care locuim sau veniturile lunare și suntem împreună în această luptă pentru sănătatea noastră. Avem nevoie de o legislație fermă în ceea ce privește regimul de construcții în oraș, creșterea spațiilor verzi din Capitală și de mijloace de transport publice eficiente. Sunt măsuri care pot fi luate rapid, pe termen scurt, dar e nevoie și de o viziune în acest domeniu. Aleșii noștri trebuie să înțeleagă că este un subiect important și că nu mai poate fi ignorat”, spune Loredana Pană, coordonatorul programului În Aer Liber.

„La Metropolitan Life, continuăm angajamentul de a contribui la crearea unui viitor sustenabil, iar în această direcție ne concentrăm și investim activ în acțiuni și programe care ajută la dezvoltarea comunității în care activăm. Scopul nostru – mereu alături de tine pentru a construi un viitor mai încrezător – este esențial pentru strategia noastră de business, iar în cadrul proiectului În Aer Liber, organizat alături de Asociația MaiMultVerde am susținut misiunea noastră de sustenabilitate.” a declarat Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life.

Evenimentele organizate în această vară de Asociația Mai Mult Verde s-au bucurat de prezența primarilor de sector, a unor reprezentanți din Ministerul Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, precum și ai organizațiilor neguvernamentale, diferitelor grupuri civice din București și ai Ordinului Arhitecților din România.

Asociația MaiMultVerde implementează – începând cu 2008, anul înființării sale – proiecte de protecția mediului în acord cu misiunea sa de a construi o cultură a responsabilității și voluntariatului pentru oameni și natură în România. Unul din domeniile prioritare de acțiune îl constituie promovarea unui stil de viață sustenabil, asociația implementând în acest sens, de-a lungul anilor, o serie de programe și campanii practice și online pentru toate vârstele, pe teme precum colectarea separată a deșeurilor, mobilitatea urbană nepoluantă sau protejarea și dezvoltarea spațiilor verzi din marile orașe.

MetLife, Inc. (NYSE: MET), prin filialele și afiliații („MetLife”), este una dintre cele mai importante companii de servicii financiare din lume, oferind asigurări, anuități, beneficii pentru angajați și gestionarea activelor pentru a-și ajuta clienții individuali și instituționali să pășească cu încredere în viitor. Fondată în 1868, MetLife are operațiuni în peste 40 de piețe la nivel global și deține poziții de lider în Statele Unite, Japonia, America Latină, Asia, Europa și Orientul Mijlociu. Pentru mai multe informații, vizitați www.metlife.com. În România, Metropolitan Life are peste 23 ani de activitate pe piața de asigurări de viață. Peste 3 milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.