Comunicat de presa Muzeul Taranului Roman

comunicat de presa, Muzeul Taranului Roman

Am aflat cu surprindere și amărăciune că, în seara zilei de 20 februarie 2013, un grup de persoane a împiedicat, printr-un comportament inadecvat, desfășurarea proiecției cinematografice, în Studioul Horia Bernea. Din păcate, forțele de ordine, solicitate imediat să intervină, au avut o atitudine pasivă, nereușind să asigure condițiile necesare desfășurării evenimentului.

Ne exprimăm pe această cale dezacordul față de o manifestare de acest tip, cu atât mai mult cu cât persoanele care au împiedicat proiecția au făcut acest lucru pentru a-și dovedi convingerile homofobe.

Muzeul Național al Țăranului Român este o instituție publică de cultură care aparține tuturor cetățenilor României și suntem extrem de dezamăgiți de faptul că, pentru prima oară în existența instituției noastre, o manifestare ce dovedește atitudini discriminatorii și nedemocratice, a putut avea loc. Considerăm că acesta este un semnal grav pentru societatea românească, în general.

Prezentând scuzele noastre publicului care a fost împiedicat să participe la proiecția cinematografică amintită, ne exprimăm speranța că nu vor mai exista situații de acest fel.

22 februarie 2013

Virgil Ștefan Nițulescu

Director general

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.