Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Competiţie de fotbal pentru copiii din centrele de plasament

0

Cupa „Şansa Ta” la a sasea ediţie:

Bucureşti, 21 iunie 2019 – Duminică, 23 iunie, Asociaţia Şansa Ta va organiza o nouă ediţie a evenimentului sportiv caritabil Cupa „Șansa Ta” la Complexul Cultural Sportiv Studenţesc Tei. Acest eveniment devenit deja tradiţie, realizat în colaborare cu ASC Dinamo Noua Generaţie şi Kaufland România, aduce împreună 120 de copii, proveniți din centre de plasament şi din familii cu venituri modeste.

 „An de an, organizăm cu mare bucurie acest eveniment unic în ţară, prin care dăm şansa unor copii mai puţin norocoşi să uite de griji pentru o zi şi să se bucure de copilărie. Pentru unii dintre ei, aceasta este prima dată când intră într-o competiţie şi înţeleg ce înseamnă fairplay-ul, spiritul de echipă şi dulcele gust al victorie”, declară Gabriel Ciobotaru, Președintele Asociației Șansa Ta.

A şasea ediţie a Cupei „Șansa Ta” va avea loc duminică de la ora 9:00, la Complexul Cultural Sportiv Studenţesc Tei din Bucureşti (str. Olteţului nr. 30, sector 2). Copiii prezenţi provin din centrele sociale şi de plasament din sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 ale capitalei şi din comunităţi defavorizate din judeţele Ilfov şi Dâmboviţa (Periş, Crevedia, Tărtăşeşti şi din alte centre ale DGASPC Ilfov), precum şi de la „conacul social” din Bilciureşti (Dâmboviţa), fondat de Asociaţia Şansa Ta în 2016.

Anul trecut, aproximativ 100 de copii s-au bucurat de acest eveniment sportiv unic, sosiți de la centre precum SOS Satele Copiilor, ICC România, Centrul de Plasament Periș, Centrul Sfânta Macrina, Fundația „The Door”, Fundaţia Viaţa şi Lumina.

Partenerii Cupei „Șansa Ta” 2019 sunt Kaufland România, Asociaţia Clubul Sportiv Dinamo Noua Generaţie,  Allcot Group, Infinity Trophy, Carbon Expert, La Cantine de Nicolai şi Fruleg Logistic SRL.

Alături de Cupa „Șansa Ta”, Asociaţia Şansa Ta derulează multe alte proiecte în sprijinul comunităţii, precum „O şansă caldă” (o masă caldă oferită în fiecare joi, la Gara de Nord, persoanelor fără adăpost din Bucureşti), „Zâmbetul din cutie” (cadouri de Crăciun, împachetate în cutii de pantofi, oferite copiilor nevoiaşi), „Voluntar pentru sănătate” (controale medicale gratuite), „Rechizite pentru viitorul tău” (rechizite şi ghiozdane oferite copiilor săraci sau celor din centre de plasament) sau „Să construim speranţe împreună” (construirea de case pentru familiile sărace). Asociaţia Şansa Ta a inaugurat în 2015, la Buftea, o sală de calculatoare, unde își propune să alfabetizeze digital peste 100 de copii proveniți din familii sărace, şi în 2016, în judeţul Dâmboviţa, un „conac social” unde găzduieşte şi educă copii orfani sau lipsiţi de posibilităţi.

 

***

Despre Asociația Șansa Ta

Asociaţia Șansa Ta este o organizaţie non-profit, care promovează dreptul la o viață mai bună pentru copiii și tinerii care urmează să părăsească sau care au părăsit centrele de plasament, prevenind instituționalizarea acestora. De asemenea, asociația își propune să ajute familiile defavorizate, cu mulți copii, din România. Programele dezvoltate se adresează persoanelor sau grupurilor sociale aflate în situații de risc.

Asociaţia Șansa Ta este acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice să acorde servicii sociale, conform Certificatului de Acreditare Seria AF, nr. 004086/24.04.2018.

Date de contact: 

Gabriel Ciobotaru – Președintele Asociației Șansa Ta

Casiana Fometescu – Coordonator Dep. PR, Asociația Șansa Ta

Tel/Fax: 031 822 24 57; Mobil: 0744 910 487

Beneficiar: “Asociația Șansa Ta”

Conturile  bancare deschise la BCR:

CONT IN LEI         RO64RNCB0591123278690001

CONT IN EURO    RO37RNCB0591123278690002

SWIFT: RNCB RO BU

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.