Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Competiția națională de dezbateri academice pentru studenți își deschide porțile!

0

Asociaţia Română pentru Gândire si Oratorie organizează în cadrul ARDOR Muntenia în perioada 15 – 16 martie competiţia naţională de dezbateri academice pentru studenţi.

poster_bcup

Evenimentul se va desfăşura în incinta Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială şi va avea două secțiuni: una dedicată începătorilor în dezbateri şi una de avansați, la care vor lua parte studenţii care au practicat debate în liceu, iar în timpul facultăţii au continuat această activitate. În total, se vor înfrunta 28 de echipe a câte doi membri fiecare. Finala va avea loc duminică16 martie, începând cu ora 14:00, la sediul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, de pe șoseaua Panduri, nr. 90 și este deschisă oaspeților.             

Stilul de dezbateri în care se va desfăşura concursul este comun majorităţii turneelor internaţionale de debate pentru studenţi: British Parliamentary. Echipele vor primi moţiunile pe care le vor dezbate în decursul meciurilor cu 15 minute înainte de începerea fiecărei runde, acestea vizând teme de cultură generală, relaţii internaţionale, economie sau politici sociale.          

“Bucharest Cup are un atu foarte mare: aduce laolaltă cele mai mari nume din debate-ul românesc actual. Foști participanți de la campionatele mondiale sau europene, unii chiar campioni mondiali în trecut, actualmente profesioniști de succes vin aici pentru a putea reînvia o atmosferă pe care o găseau în trecut doar în cadrul competițiilor străine la care acum nu mai au de multe ori timp să participe.“, a declarat David Moscovici, cel care conduce comitetul de arbitri împreună cu Ștefan Ionescu, câștigătorul de anul trecut al competiției. Cei doi sunt printre cei mai premiați debateri din România, în palmaresul lor incluzându-se chiar locul al doilea la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice pentru Studenți de la Cork (Irlanda) din 2009.

Mai multe detalii despre eveniment puteţi găsi pe site-ul www.bcup.argodebate.ro sau pe pagina facebook.com/ARGODebateClub. Turneul este organizat în parteneriat cu clubul de dezbateri al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, ARDOR Muntenia.

Despre organizator:

Asociaţia Română pentru Gândire şi Oratorie (ARGO) este o organizaţie non-profit care practică şi promovează educaţia prin dezbatere. Prin trainingurile şi prezentările oferite, noi ajutăm dezvoltarea abilităţilor de debate a elevilor din toată ţara. ARGO este membră ARDOR – organizaţie distinsă cu premiul I la secţiunea Educaţie în cadrul Galei Societăţii Civile, ediția 2011 – şi face parte din ARDOR Muntenia – Asociaţia Regională de Dezbateri, Oratorie şi Retorică. În cadru european, clubul ARGO Ploieşti este parte a unui parteneriat pe termen lung  pentru colaborarea în organizarea evenimentelor şi proiectelor educaţionale internaţionale, alături de asociaţii de debate din Cehia, Croaţia, Slovenia, Estonia, Italia, Macedonia, Lituania, Polonia, Germania şi Slovacia.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.