Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Competitia de inot Motivation-Vodafone, la cea de-a sasea editie

0

Peste 50 de iubitori ai sportului, persoane cu dizabilitati, angajati Vodafone Romania si reprezentanti ai Fundatiei Motivation Romania au participat la competitie.

Fundatia Motivation Romania impreuna cu Fundatia Vodafone Romania au organizat joi, 25 iunie, cea de-a sasea editie a competitiei anuale de inot Motivation-Vodafone, la Bazinul Olimpic Lia Manoliu. La eveniment au participat peste 50 de iubitori ai sportului, persoane cu si fara dizabilitati.

DSC_0178

Utilizatori de scaune rulante, sportivi cu dizabilitati intelectuale si persoane fara dizabilitati au inotat cate o stafeta de doua bazine a 50 de metri. S-au intrecut sase echipe de inotatori. Fiecare echipa a fost formata din sapte persoane, dupa cum urmeaza: cate trei angajati Vodafone,  doi reprezentanti ai Fundatiei Motivation Romania – dintre care un utilizator de scaun rulant si o persoana fara dizabilitati – si cate doi sportivi cu dizabilitati intelectuale. Scopul evenimentului este acela de a promova sportul ca modalitate de relaxare si de integrare sociala, precum si abilitatile persoanelor cu nevoi speciale.

„De peste 13 ani, impreuna cu Fundatia Motivation Romania, sustinem initiative pilot si proiecte prin intermediul carora oferim sanse egale persoanelor cu dizabilitati si oferim accesul la servicii de specialitate si echipamente de mobilitate personalizate. Mai mult decat atat, ne bucura si suntem mandri ca voluntarii Vodafone raspund de fiecare data si se implica, in numar mare, in evenimentele sportive organizate in parteneriat cu Fundatia Motivation”, a spus Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

 „Evenimentul de inot Motivation-Vodafone este un prilej de a sarbatori impreuna libertatea de miscare, de a impartasi pasiunea pentru sport si de a promova abilitatile persoanelor cu dizabilitati. Sunt multi aceia carora trebuie sa le multumim ca am ajuns la editia a sasea a acestui eveniment: Fundatiei Vodafone Romania, tuturor inotatorilor de la Vodafone, Motivation si Special Olympics, voluntarilor de la Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport”, a spus Cristian Ispas, Director General al Fundatiei Motivation Romania.

Mai mult decat o competitie, evenimentul de inot Motivation-Vodafone este o intalnire intre prieteni. Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Fundatiei Vodafone Romania.

Fundatia Vodafone Romania sustine Fundatia Motivation Romania de 14 ani pentru donarea de scaune rulante copiilor cu dizabilitati din intreaga tara si pentru dezvoltarea oportunitatilor de terapie ocupationala pentru tineri cu dizabilitati severe dezinstitutionalizati in casele de tip familial Motivation.

***

Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari  copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere.

Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

Fundatia Motivation Romania este o organizatie neguvernamentala infiintata in 1995 pentru a oferi scaune rulante personalizate si servicii de viata independenta persoanelor cu dizabilitati din Romania. Incepand din 2003, Motivation ofera servicii rezidentiale si educative in comunitate pentru 37 de copii si tineri cu dizabilitati severe transferati dintr-un centru de plasament. Unii dintre tinerii cu dizabilitati din casele de tip familial Motivation participa la competitii sportive nationale si internationale Special Olympics.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.