Companiile în sprijinul ONG-urilor – seminar gratuit despre facilitățile fiscale

0

HOSPICE Casa Speranței organizează pe 5 iunie 2016 seminarul gratuit „Companiile în sprijinul sectorului non-profit”, împreună cu Ask For Accounting și Smart Bill, în care vor fi prezentate facilitățile fiscale existente în legislația românească pe care le pot folosi firmele pentru a sprijini organizațiile neguvernamentale.

HCS_Poster-Eveniment-5 iunie 2016

Evenimentul va avea loc marți, 5 iulie, între orele 18:00 – 20:00, la sediul We Love Digital din Strada Radu Vodă 17, etajele 4 și 5, Sector 4, București și va cuprinde o discuție despre organizațiile neguvernamentale, urmată de o prezentare a facilităților fiscale pentru ONG-uri susținută de Valentina Saygo (Ask For Accounting) și prezentarea Smart Bill, program de facturare online și gestiune de stocuri, susținută de Mircea Căpățână. Întâlnirea se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Agenda evenimentului:

17:30 – 18:00 – Înregistrări și welcome coffee
18:00 – 18:15 – Discuție despre ONG-uri
18 :15 – 18 :45 – Facilitățile fiscale (care sunt, cum se înregistrează, baza legală și potențialul pentru comunitate)
18:45 – 19:15 – Smart Bill
19:15 – 20:00 – Sesiune de întrebări și răspunsuri
Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile. Înscrierile se fac la numarul de telefon 0728 28 08 09 sau prin e-mail la ana.dinescu@hospice.ro.
Legea Sponsorizării nr. 32/1994 permite societăților comerciale să direcționeze fără niciun cost până la 20% din impozitul pe profit către organizații neguvernamentale. Începând cu acest an, limita sumei direcționate este de 0,5% din cifra de afaceri, în creștere de la 0,3% până la 31 decembrie 2015.

Potrivit unei analize realizate anul trecut de HOSPICE Casa Speranței, EY Romania și Asociația pentru Relații Comunitare, suma totală care putea fi direcționată de companii către sectorul non-profit prin sponsorizare în 2014 a fost de 1.412.412.395 de lei, echivalentul a 318 milioane de euro.

Cu toate acestea doar 21% din firmele romanesti care au avut profit au înregistrat cheltuieli de sponsorizare, mecenat sau cu burse private, suma totală direcționată anul trecut fiind de 554 de milioane de lei.

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația își desfășoară activitatea în Brașov și București, îngrijind copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.
HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.