Compania D’arte va invita la ONGFest 2010

1

COMUNICAT DE PRESA
Compania D’arte va invita la ONGFest 2010

Asociatia culturala „Compania D’arte”din Timisoara participa la ONGFest – Festivalul national al organizatiilor neguvernamentale din Romania, care in cadrul primei editii din 2009 a reunit 200 de organizatii neguvernamentale din toata tara si aproximativ 30.000 vizitatori. Evenimentul se va desfasura in Parcul Unirii din centrul Bucurestiului in perioada 7 – 9 mai 2010.
In cadrul participarii la ONGFest, Compania D’Arte prezinta propria Agenda culturala si desfasoara activitati de prezentare si promovare a propriilor proiecte culturale, educative, sociale.
Agenda culturala a Companiei D’arte la ONGFest 2010 cuprinde:
• Concert ”Pastoral Soudscapes”- Madalin Luca – sambata 8 mai ora 16:00 http://www.myspace.com/madalinluca

http://www.youtube.com/lucamadalin2000
Concertul este o incursiune sonora electro-acustica prin muzica traditionala romaneasca, reasezand folclorul autentic intr-un limbaj muzical contemporan. Concertul se integreaza in seria de concerte experimentale initiate de Madalin Luca, prin care aduce in fata publicului tanar o noua viziune asupra folclorului romanesc, redimensionandu-i expresivitatea folosindu-se de mijloacele muzicii electronice, improvizatia jazzistica, constructia neconventionala ad-hoc a liniilor melodice, armonice si ritmice. Regasim imbinate expresii muzicale ale genurilor : NU-jazz, ethno-jazz, world music, ambiental.
• Concert electro-experimental – Iancu Jianu Zeno – vineri 7 mai ora 14:00

http://iancuzenojianu.wordpress.com
Concertul propune explorarea de noi teritorii in muzica cu ajutorul instrumentelor electrice si electronice: chitara electrica, sintetizatoare, loopuri, samplere. Regasim influente din mai multe genuri muzicale: spacerock, psyhedelic, ambiental, muzica de film.
• „Portrete astrale” expozitie de pictura Cristi Ferkel

http://cristiferkelart.blogspot.com
Prin intermediul portretelor sunt prezentate diferite stadii in interceptarea lumii astrale. Tema abordata consta in prezentarea unor portrete transpuse din planul astral pe hartie si a povestii ce o poarta pe chip. Cristi Ferkel a abordat aceste portrete in contrastul Clar-obscur, facand o analogie intre spirit in concretizarea acestuia in planul fizic. In aceste Portrete Astrale se realizeaza un efect de iluzie optica , cu scopul observarii de aproape a modului de colaborare a energiilor subtile intre ele, a modului de alaturare si suprapunere fara a se atinge in idee. Prin intermediul culorilor si expresiei, portretul comunica starea in care se afla, cautarea lui, misiunea, rolul lui, iar restul semnificatilor le decifreaza privitorul prin empatie fata de portret.
• “Mozaic” expozitie de handmade – Raluca Iov

http://ralucaiov.blogspot.com/
Expozitia „Mozaic”, propune o gama de accesorii vestimentare si bijuterii handmade care compun mozaicul unei tinute vestimentare complete, intr-o compozitie caracterizata de
expresivitatea formelor si a culorilor. Accesoriile sunt realizate exclusiv manual – crosetate, cusute , brodate, modelate din ceramica. Fiecare accesoriu este unic oferind astfel unicitate oricarei persoane. Raluca Iov a utilizat instrumente simple si neconventionale pentru a oferi fiecarui accesoriu propria poveste, urmarind aspectul estetic al acestora , in special , nu pe cel simbolic. Aspectul simbolic ramane a fi descoperit de cei carora doresc sa poarte aceste accesorii,care pot trezi diferite sentimente atat la nivel vizual, cat si la nivel tactil sau pur si simplu la nivel subiectiv.Aceasta colectie se adreseaza tuturor celor care apreciaza frumusetea si unicitatea accesoriului handmade.
• 2 workshopuri de improvizatie muzicala
• vineri 7 mai orele 15:00 – 18:00 si duminica 9 mai orele 14:00 – 17:00

Madalin Luca va propune un moment de initiere in improvizatie muzicala individuala si colectiva utilizand instrumente electronice si acustice. Va asteptam sa participati la activitatile culturale ale Companiei D’ arte la ONGFest 2010.

Website: www.companiadearte.com
Blog: www.companiadarte.wordpress.com

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.