Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Compania D’arte va invita la ONGFest 2010

1

COMUNICAT DE PRESA
Compania D’arte va invita la ONGFest 2010

Asociatia culturala „Compania D’arte”din Timisoara participa la ONGFest – Festivalul national al organizatiilor neguvernamentale din Romania, care in cadrul primei editii din 2009 a reunit 200 de organizatii neguvernamentale din toata tara si aproximativ 30.000 vizitatori. Evenimentul se va desfasura in Parcul Unirii din centrul Bucurestiului in perioada 7 – 9 mai 2010.
In cadrul participarii la ONGFest, Compania D’Arte prezinta propria Agenda culturala si desfasoara activitati de prezentare si promovare a propriilor proiecte culturale, educative, sociale.
Agenda culturala a Companiei D’arte la ONGFest 2010 cuprinde:
• Concert ”Pastoral Soudscapes”- Madalin Luca – sambata 8 mai ora 16:00 http://www.myspace.com/madalinluca

http://www.youtube.com/lucamadalin2000
Concertul este o incursiune sonora electro-acustica prin muzica traditionala romaneasca, reasezand folclorul autentic intr-un limbaj muzical contemporan. Concertul se integreaza in seria de concerte experimentale initiate de Madalin Luca, prin care aduce in fata publicului tanar o noua viziune asupra folclorului romanesc, redimensionandu-i expresivitatea folosindu-se de mijloacele muzicii electronice, improvizatia jazzistica, constructia neconventionala ad-hoc a liniilor melodice, armonice si ritmice. Regasim imbinate expresii muzicale ale genurilor : NU-jazz, ethno-jazz, world music, ambiental.
• Concert electro-experimental – Iancu Jianu Zeno – vineri 7 mai ora 14:00

http://iancuzenojianu.wordpress.com
Concertul propune explorarea de noi teritorii in muzica cu ajutorul instrumentelor electrice si electronice: chitara electrica, sintetizatoare, loopuri, samplere. Regasim influente din mai multe genuri muzicale: spacerock, psyhedelic, ambiental, muzica de film.
• „Portrete astrale” expozitie de pictura Cristi Ferkel

http://cristiferkelart.blogspot.com
Prin intermediul portretelor sunt prezentate diferite stadii in interceptarea lumii astrale. Tema abordata consta in prezentarea unor portrete transpuse din planul astral pe hartie si a povestii ce o poarta pe chip. Cristi Ferkel a abordat aceste portrete in contrastul Clar-obscur, facand o analogie intre spirit in concretizarea acestuia in planul fizic. In aceste Portrete Astrale se realizeaza un efect de iluzie optica , cu scopul observarii de aproape a modului de colaborare a energiilor subtile intre ele, a modului de alaturare si suprapunere fara a se atinge in idee. Prin intermediul culorilor si expresiei, portretul comunica starea in care se afla, cautarea lui, misiunea, rolul lui, iar restul semnificatilor le decifreaza privitorul prin empatie fata de portret.
• “Mozaic” expozitie de handmade – Raluca Iov

http://ralucaiov.blogspot.com/
Expozitia „Mozaic”, propune o gama de accesorii vestimentare si bijuterii handmade care compun mozaicul unei tinute vestimentare complete, intr-o compozitie caracterizata de
expresivitatea formelor si a culorilor. Accesoriile sunt realizate exclusiv manual – crosetate, cusute , brodate, modelate din ceramica. Fiecare accesoriu este unic oferind astfel unicitate oricarei persoane. Raluca Iov a utilizat instrumente simple si neconventionale pentru a oferi fiecarui accesoriu propria poveste, urmarind aspectul estetic al acestora , in special , nu pe cel simbolic. Aspectul simbolic ramane a fi descoperit de cei carora doresc sa poarte aceste accesorii,care pot trezi diferite sentimente atat la nivel vizual, cat si la nivel tactil sau pur si simplu la nivel subiectiv.Aceasta colectie se adreseaza tuturor celor care apreciaza frumusetea si unicitatea accesoriului handmade.
• 2 workshopuri de improvizatie muzicala
• vineri 7 mai orele 15:00 – 18:00 si duminica 9 mai orele 14:00 – 17:00

Madalin Luca va propune un moment de initiere in improvizatie muzicala individuala si colectiva utilizand instrumente electronice si acustice. Va asteptam sa participati la activitatile culturale ale Companiei D’ arte la ONGFest 2010.

Website: www.companiadearte.com
Blog: www.companiadarte.wordpress.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Tweets that mention Compania D’arte va invita la ONGFest 2010 -- Topsy.com

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.