Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Comedii, istorioare de dragoste, lumi contrastante și un concert de muzică fado, pe final de toamnă, la Teatrul de Artă București

0

Sfârșitul de toamnă aduce șapte spectacole însemnând tot atâtea experiențe diferite, la Teatrul de Artă București. Comedii cu replici strălucitoare, o dramă din lumea paradoxală a periferiei citadine, povestioare de dragoste în miezul unei nopți înghețate de iarnă, misterul aproape dezlegat al eternului feminin și un concert de muzică fado, la ceas de seară târzie.

Dureri fantoma5
Joi, 19 noiembrie, ora 20.15, un cuplu de oameni simpli, părinți a doi copii adolescenți, este pus în fața unui bilet câștigător la loto, ce valorează 10.000 de euro. Cei doi evoluează de la bucurie frenetică, la imaginație bolnavă, până la frică paralizantă sau paranoia avansată, într-o cavalcadă de situații când comice, când tragi-comice care culminează cu un gest extrem.
ŞASE DIN 49 de Spiró György, cu Dana Voicu şi Liviu Cheloiu, în regia lui Alexandru Maftei.

Duminică, 22 noiembrie, ora 20.15, într-o aşezare aproape polară şi aproape mitică, ce „aproape că” aparţine statului american Maine, când aurora boreală apare pe cerul spuzit de stele, locuitorii se trezesc că dragostea le intră sau le iese din casă pe nepusă masă. „Calcâiele se aprind”, „inimile sunt zdrobite”, unii aproape că-şi găsesc dragostea, alţii aproape că o pierd, iar alţii îşi „prind urechile” în ea. Dar rănile aproape că se vindecă şi inimile aproape că „se repară”.
APROAPE MAINE de John Cariani, cu Cristina Juncu, Sabrina Iaschevici, Alice Nicolae, Corneliu Ulici, Ionuț Vișan, Vladimir Albu / Mihai Cojocaru, în regia Andreei Vulpe, cu o scenografie semnată de Dan Titza.

Joi, 26 noiembrie, ora 20.15, UNORA LE PLACE SWINGUL – sau ce legatură poate exista între două cupluri vecine, un pui de elefant, sex şi lasagna; într-un spectacol după un text al cunoscutei și premiatei autoare americane Donna Hoke, în regia lui Claudiu Pușcău și în interpretarea actorilor Lavinia Munteanu, Anca Manolescu, Edgar Nistor și Marius Călugăriţa.

Vineri, 27 noiembrie, ora 20.15, regizorul Bogdan Budeș aduce pe scenă „lumea brutală și paradoxală a periferiei citadine rusești, o lume a extremelor, unde bunătatea și compasiunea vin “la pachet” cu violența și cruzimea”.
DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev, cu Rareş Andrici, George Constantinescu și Mihaela Popa. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!

Sâmbătă, 28 noiembrie, ora 19.15, Dina și Victor, amândoi trecuți de patruzeci de ani, divorțați și având fiecare are câte un copil dintr-o fostă căsătorie, încearcă să o ia de la capăt. Dar au de înfruntat temeri, frustrări și dezamăgiri din trecut. Așa că se apropie unul de celălalt cu o stângăcie plină de candoare, din care se nasc replici strălucitoare.
ŞI VENI BĂRBATUL LA FEMEIE de Semion Zlotnikov, cu Mihaela Sîrbu şi Lucian Pavel, în regia lui Bogdan Budeş.

Și tot sâmbătă, 28 noiembrie, la ora 21.15 – concert DOR, DOINĂ, FADO cu MARIA RĂDUCANU

Iar duminică, 29 noiembrie, ora 20.15, Paula Chirilă este femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă, femeia romantică, iar George Constantinescu este bărbatul.
UN BĂRBAT ŞI MAI MULTE FEMEI de Leonid Zorin, în regia lui Bogdan Hușanu

Rezervări: 0737.904.932 / rezervări@teatruldearta.ro
Bilete online pe www.teatruldearta.ro/bilete și Eventim.ro

Teatrul de Artă București (TAB) este o companie de teatru, un proiect independent și curajos, născut în aprilie 2010, din iniţiativa unui tânăr actor, alături de actori talentaţi, susţinută de artişti cu renume.
Numai la începutul acestei stagiuni, Teatrul de Artă București a participat cu producții proprii la patru festivaluri de teatru: Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, Pledez pentru Tine(ri) – Piatra Neamț, Antagon Festival – Timișoara, și Festivalul Național de Teatru Independent 2015 – București.
În ultimii doi ani, spectacole ale Teatrului de Artă București au fost premiate la Festivalul Undercloud 2014 (Tudor Aaron Istodor – Premiul pentru interpretare masculină în spectacolul Voyeur) și la Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe 2015 (George Constantinescu – Premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul Gleb, în spectacolul Dureri fantomă).

Teatrul de Artă București a găzduit o parte din spectacolele Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe precum și Show-case „Best of Gala Hop”, gala tinerilor actori independenți, iar în luna noiembrie a găzduit trei spectacole în cadrul Festivalului Național de Teatru Independent.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comments are closed.