”Colores de Mexico”, expoziția personală a pictorului Daniel Zlota, prezentată în cadrul Festivalului Película – Latin American Experience

0

Pe 11 septembrie, la ora 18:30, tânărul artist Daniel Zlota își prezintă viziunea personală asupra Mexicului, surprinsă în 16 lucrări de acuarelă pe hârtie. Prilejul este Festivalul Película – Latin American Experience, ajuns la cea de-a treia ediție. Expozitia va putea fi vizitată până pe 16 septembrie, în intervalul orar 10:00-18:00, în atriumul Institutului Francez (Bulevardul Dacia 77).

În deschiderea vernisajului vor lua cuvântul Ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România, E.S. José Guillermo Ordorica ROBLES, reprezentanți ai festivalului Película și ai Institutului Francez.

Ideea expoziției este de a împărtăși prin culoare emoția și sentimentele puternice pe care Mexicul ți le transmite. Este o țară plină de veselie, de dragoste și de culoare, pe care am avut șansa să o vizitez de două ori până acum și sper să mai am și alte ocazii. După ce vizitezi Mexicul îți este foarte greu să te ții departe de el. De aceea îi invit pe toți cei care vor să retrăiască anumite amintiri cu ocazia acestei expoziții. Iar pe cei care nu au vizitat încă această țară, îi invit să o descopere – prin ochii mei și prin filtrul meu artistic”, a declarat pictorul Daniel Zlota.

Despre Daniel Zlota

Prins între două mari pasiuni, după mai mulți ani de arhitectură, tânărul artist Daniel Zlota a hotărât să se dedice primei sale pasiuni, pictura. Daniel experimentează tehnici mixte, precum vopsea acrilică, acuarelă, creionul, cărbunele, pastel și colaj. O sursă de inspirație o constrituie peisajele și temele marine ale pictorului și scenaristului Virgil Moise, dar și lucrările artiștilor internaționali precum Castagnet, Zbugvic, Pekel etc. Lucrările sale se regăsesc în colecții personale din S.U.A., Mexic, Anglia, Italia, Spania, Franța, Bulgaria, Cehia și România.

http://danielzlota.com/

https://www.facebook.com/DanielZlotaArt/

Despre Festivalul Película – Latin American Experience

În perioada 12 – 16 septembrie 2018, publicul va avea ocazia să participe la proiecții de film, demonstrații de dans, experiențe culinare, expoziții de pictură sau să cunoască povești cu și despre America Latină.

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE și Asociația Culturală ARTICHITANA și este susținut onorific de ambasadele celor 8 țări din America Latină prezente la București: Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Uruguay și Venezuela. Lor li se alatură Ambasada Franței, Institutul Francez și Institutul Cervantes.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.