Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colocviul CAESAR Bucureşti – Capitală Europeană

0

Miercuri, 9 Septembrie 2015, Fundaţia CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români), în colaborare cu GEA Strategy & Consulting, organizează la Athénée Palace Hilton Colocviul cu tema „Bucureşti – Capitală Europeană”.

CAESAR_logo-01

Context. În ciuda potenţialului ridicat de dezvoltare şi a rolului său regional, capitala României s-a dezvoltat cu mult sub aşteptări în ultimii 25 de ani. Provocările actuale continuă să fie majore, atât pe plan economic şi social, cât şi administrativ.

Desfăşurare. Colocviul CAESAR „Bucureşti – Capitală Europeană” va fi unul interactiv, cu implicarea unor actori esențiali din mediul public, neguvernamental și privat, care vor colabora pentru pregătirea unor propuneri concrete de dezvoltare a Bucureştiului pe termen mediu şi lung. Evenimentul se va desfășura în formula a trei grupuri de lucru ce vor avea ca teme de dezbatere: Bucureştiul Competitiv, Bucureştiul Conectat și Bucureştiul Eficient. La finalul Colocviului, Fundația CAESAR va prezenta un raport public cu 10 soluţii pentru o nouă viziune de dezvoltare a Bucureștiului.

Scopul proiectului este (re)aducerea în atenţia factorilor de decizie şi a opiniei publice a potenţialului de dezvoltare durabilă a Bucureştiului, nu doar pentru locuitorii capitalei, ci pentru toți cetățenii României. Fundația CAESAR vizează promovarea unei noi viziuni pentru Bucureștiul de mâine: o capitală europeană modernă, cu cetățeni implicați în comunitate și oportunități economice pe măsura potențialului lor.

Participanţi. Printre participanţi se vor număra decidenţi ai mediului public, reprezentanţi ai societăţii civile, experţi în dezvoltare urbană, sustenabilitate şi ‘smart cities’ și reprezentanţi ai mediului privat.

Colocviile CAESAR sunt conferinţe pe subiecte esențiale pentru dezvoltarea României.

Parteneri media: Agerpres, Ziare.com, Adevărul, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Internaţional.

Un proiect susținut de Q Magazine.

Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români (CAESAR) reprezintă un institut de cercetare românesc cu prezenţă globală, care reuneşte sub egida CAESAR experţi din întreaga lume selectaţi pe baza rezultatelor remarcabile din cariera lor academică şi profesională.

Fundatia CAESAR este o comunitate de experţi, un laborator de idei şi o platformă de acţiune civică pentru dezvoltarea economică şi consolidarea democratică a României. Pe baza acestor cunoştinţe şi experienţe globale, CAESAR promovează prin platforma proprie de acţiune civică, politici de dezvoltare la nivel local, regional şi naţional.

GEA Strategy & Consulting este o companie privată cu capital integral românesc, înfiinţată în anul 2006 din dorinţa de a oferi sprijin şi expertiză instituţiilor publice şi companiilor din România, în încercarea de a construi o economie şi o societate capabilă să îndeplinească standardele europene. Compania oferă servicii de consultanţă strategică şi de dezvoltare pentru administraţia publică centrală şi locală, precum şi pentru mediul de afaceri autohton.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.