Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colocviul C.A.E.S.A.R. Consolidarea democratică în România: Participarea cetățenească și societatea civilă

0

Acest Colocviu C.A.E.S.A.R. este dedicat experților în științe politice și politici publice, cu  specializare  în  domeniul consolidării democratice, justiției, administrației publice sau al altor domenii relevante.

Liga Studenților Români din Străinătate şi Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români lansează Colocviul C.A.E.S.A.R. “Consolidarea democratică în România: Participarea cetățenească și societatea civilă”. Evenimentul va avea loc în data de 25 septembrie 2014, în București.

Obiective. Cel de-al doilea Colocviu C.A.E.S.A.R. din acest an își propune să abordeze tema consolidării democratice în România, axându-se în principal pe problema participării cetățenești și a responsabilității civice. După 25 de ani de la începerea tranziției, România se confruntă cu o lipsă a participării politice a cetățenilor, vizibilă prin absenteismul electoral, o atitudine apatică și fatalistă, precum și printr-o lipsă de implicare civică. În vederea identificării unor soluții pe termen mediu și lung la problemele cu care se confruntă democrația românească, Colocviul C.A.E.S.A.R. va reuni tineri experți în domeniul democrației și justiției din țară și din străinătate, alături de experți consacrați și reprezentanți ai sectorului public și privat din România.

LOGO25

Colocviul se axează pe identificarea și propunerea unor soluții în ceea ce privește participarea cetățenească, consolidarea democrației românești și deschiderea de oportunități pentru tinerii experți participanți, atât prin sprijin în dezvoltarea și implementarea ideilor inițiate, cât și prin vizibilitate și mediatizare.

La eveniment vor fi prezenţi experți  și cercetători  în domeniul științelor politice, justiției și administrației publice; reprezentanți ai societății civile cu expertiză în domeniul consolidării democratice și al justiției; reprezentanți ai instituțiilor publice naționale și internaționale, precum și ai mediului privat din România.

Participanţi. Cei interesați să participe la Colocviul „Consolidarea democratică în România: Participarea cetățenească și societatea civilă” sunt rugați să completeze formularul de înscriere până pe 15 septembrie. De asemenea, cei care cunosc tineri cu experiență relevantă în domeniu sunt rugați să îi recomande prin formularul de recomandare.”

Pentru mai multe informații vă invităm să consultați şi  www.caesar‐romania.eu.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.