Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colocviul C.A.E.S.A.R. Consolidarea democratică în România: Participarea cetățenească și societatea civilă

0

Liga Studenților Români din Străinătate şi Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români organizează, pe data de 25 septembrie 2014, Colocviul C.A.E.S.A.R. “Consolidarea democratică în România: Participarea cetățenească și societatea civilă”. Evenimentul va avea loc la Grand Hotel Continental București, începând cu ora 09:30.

Colocviul va aborda tema consolidării democratice în România, axându-se în principal pe problema participării cetățenești și a responsabilității civice. Absenteismul electoral observat la ultimele tururi de scrutin arată că, după 25 de ani de tranziție, România încă se confruntă cu o lipsă acută a participării politice a cetățenilor, ale cărei simptome sunt atitudinea apatică și fatalistă, precum și neîncrederea în posibilitățile de schimbare ale sistemului.

La eveniment vor participa tineri experți în domeniul democrației și justiției, alături de reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerului Educației Naționale, Consiliului Superior al Magistraturii, Direcției Naționale Anticorupție, precum și ai Institutului Diplomatic Român, Reprezentanței Comisiei Europene în România, Freedom House și ai Institutului Aspen din România.

Afis Consolidarea Democratica

În contextul alegerilor europene și prezidențiale din acest an, colocviul va pune în discuție probleme de relevanță majoră pentru consolidarea democrației românești: sistemul politic, cadrul juridico-administrativ, precum și cultura civică. Evenimentul va include dezbateri, prezentări și propuneri organizate în cadrul a două grupuri de expertiză și va avea drept rezultat un raport ce va include o serie de recomandări practice și implementabile.

Colocviul are ca scop deschiderea de oportunități pentru tinerii experți participanți, prin sprijin în dezvoltarea și punerea în aplicare a ideilor inițiate, vizibilitate și mediatizare, precum și prin dezvoltarea unei rețele de colaborare între experți, factori de decizie și societatea civilă din România.

Pentru mai multe informații vă invităm să consultați şi www.caesar‐romania.eu.

Parteneri: Louis Berger, Transparency International România, Freedom House, Institutul Aspen România, Institutul European, Institutul Qvorum, CRPE, Expert Forum, Eurocentrica, FDSC, ANBCC, Grupul pentru Dialog Social, Gov Faces, EURO26, Mediere.net.

Parteneri media: Foreign Policy, Radio România Internațional, Radio România Cultural, Agerpres, Rador, Evenimentul Zilei, Revista 22, LaPunkt, RomâniaPozitiva, Online Student, Diaspora Live, Edu-news, Studentie, StiriONG, AcademicLink, iQool.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.