Colocviu C.A.E.S.A.R. Turism în România 2030

0

Colocviu C.A.E.S.A.R. „Turism în România 2030”

 

Miercuri, 10 iulie 2013, va avea loc primul colocviu C.A.E.S.A.R. dedicat turismului românesc. Evenimentul, un Colocviu al Centrului pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (C.A.E.S.A.R.), intitulat “Turism în România 2030” este organizat de  Liga Studenților Români din Străinătate și Clubul Young Skal şi susţinut de Ministerul Economiei.

banner-160-160

Scopul Colocviului este definirea principalelor priorități de dezvoltare și promovare a turismului în România 2030, pornind de la obstacolele cu care România se confruntă în acest moment și direcțiile de dezvoltare identificate de un grup de 50 de tineri experți în devenire și experți consacrați din domeniul turismului.

Colocviul va aduce la masa discuțiilor antreprenori, cercetători, reprezentanți ai mediului privat din industria turistică, reprezentanți ai ONG-urilor active în turism, precum și reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice cu atribuții în reglementarea și dezvoltarea turismului.

Printre personalitățile din turism care au confirmat prezența la eveniment se numără: Dragoș Anastasiu, președinte Eurolines; Răzvan Pîrjol, CEO și General Manager CIT & Leading Choice Business Counsellors; Antoni Kuhnen, președinte AvCo Consulting & Contracting; Paul Mărășoiu, președinte Romanian Convention Bureau; Cristian Macedonschi, președinte Asociația de Promovare și Dezvoltare a Turismului Brașov; Lucia Morariu, președinte ANAT; Călin Ile, manager general hotel Ibis Gara de Nord; Ion Antonescu, fondator Marshal Turism și Maria Stoian, președinte fondator ANTREC România.

Evenimentul va include dezbateri, prezentări și propuneri în patru grupuri de expertiză, reunind, pe lângă experţi consacraţi din industria turistică românească, cei mai buni studenți și absolvenți români din țară și din străinătate, cu experiență și pregătire relevantă în domeniul turismului.

Principalele teme abordate în cadrul grupurilor de expertiză sunt:

  • Analiza resurselor umane, naturale și culturale ale României
  • Mediul de business, tehnologie și infrastructură – factori exponențiali pentru dezvoltarea turismului
  • Mediul legislativ și proceduri în turism
  • Elemente de branding și avantaje competitive ale României

 

Colocviul C.A.E.S.A.R. Turism în România 2030 este primul pas în conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a industriei turistice, oferind tinerilor pasionați de turism oportunitatea de a se implica în găsirea unor soluţii viabile pentru principalele probleme cu care se confruntă turismul românesc. Rezultatul final va fi un raport care va cuprinde principalele direcții și principii de dezvoltare și promovare a turismului în România, pe care experții tineri și consacrați din țară și din străinătate și le vor putea asuma în egală măsură. Aceste direcții generice vor fi însoțite de recomandări concrete, cu aplicabilitate imediată și vor fi înaintate prin intermediul C.A.E.S.A.R. factorilor cu putere de decizie în domeniul turismului din România.

Sponsori: Universitatea Româno-Americană, Accent Travel & Events.

Parteneri logistici: Grand Hotel Continental, Qual Media, Hotel Ibis, WebWise.

Parteneri media: Radio România Internațional, Radio România Cultural, Radio Transilvania, Romania Pozitivă, Studentie.ro, Știri ONG, Edu-News, Online Student, Horeca, HRB Expert, Food&Bar, Turism Market, Traveller Magazin, Casa Mia TV, Agenția de Presă Așii Români.

Susținem și ne susțin: Ministerul Economiei, SKAL, Asociatia Partenerilor Diplomatilor Romani, Rotary, Rotaract, CRREDAE, Fundația Amfiteatru, Asociația Ecoturism România, Succes pentru Romania, Glazeon, Hipo.ro, Inspire, ANOSR, AIESEC, ODAS, USR, Varzaru, Silviu Pal Photography.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează