Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colocviu C.A.E.S.A.R. Turism în România 2030

0

Colocviu C.A.E.S.A.R. „Turism în România 2030”

 

Miercuri, 10 iulie 2013, va avea loc primul colocviu C.A.E.S.A.R. dedicat turismului românesc. Evenimentul, un Colocviu al Centrului pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (C.A.E.S.A.R.), intitulat “Turism în România 2030” este organizat de  Liga Studenților Români din Străinătate și Clubul Young Skal şi susţinut de Ministerul Economiei.

banner-160-160

Scopul Colocviului este definirea principalelor priorități de dezvoltare și promovare a turismului în România 2030, pornind de la obstacolele cu care România se confruntă în acest moment și direcțiile de dezvoltare identificate de un grup de 50 de tineri experți în devenire și experți consacrați din domeniul turismului.

Colocviul va aduce la masa discuțiilor antreprenori, cercetători, reprezentanți ai mediului privat din industria turistică, reprezentanți ai ONG-urilor active în turism, precum și reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice cu atribuții în reglementarea și dezvoltarea turismului.

Printre personalitățile din turism care au confirmat prezența la eveniment se numără: Dragoș Anastasiu, președinte Eurolines; Răzvan Pîrjol, CEO și General Manager CIT & Leading Choice Business Counsellors; Antoni Kuhnen, președinte AvCo Consulting & Contracting; Paul Mărășoiu, președinte Romanian Convention Bureau; Cristian Macedonschi, președinte Asociația de Promovare și Dezvoltare a Turismului Brașov; Lucia Morariu, președinte ANAT; Călin Ile, manager general hotel Ibis Gara de Nord; Ion Antonescu, fondator Marshal Turism și Maria Stoian, președinte fondator ANTREC România.

Evenimentul va include dezbateri, prezentări și propuneri în patru grupuri de expertiză, reunind, pe lângă experţi consacraţi din industria turistică românească, cei mai buni studenți și absolvenți români din țară și din străinătate, cu experiență și pregătire relevantă în domeniul turismului.

Principalele teme abordate în cadrul grupurilor de expertiză sunt:

  • Analiza resurselor umane, naturale și culturale ale României
  • Mediul de business, tehnologie și infrastructură – factori exponențiali pentru dezvoltarea turismului
  • Mediul legislativ și proceduri în turism
  • Elemente de branding și avantaje competitive ale României

 

Colocviul C.A.E.S.A.R. Turism în România 2030 este primul pas în conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a industriei turistice, oferind tinerilor pasionați de turism oportunitatea de a se implica în găsirea unor soluţii viabile pentru principalele probleme cu care se confruntă turismul românesc. Rezultatul final va fi un raport care va cuprinde principalele direcții și principii de dezvoltare și promovare a turismului în România, pe care experții tineri și consacrați din țară și din străinătate și le vor putea asuma în egală măsură. Aceste direcții generice vor fi însoțite de recomandări concrete, cu aplicabilitate imediată și vor fi înaintate prin intermediul C.A.E.S.A.R. factorilor cu putere de decizie în domeniul turismului din România.

Sponsori: Universitatea Româno-Americană, Accent Travel & Events.

Parteneri logistici: Grand Hotel Continental, Qual Media, Hotel Ibis, WebWise.

Parteneri media: Radio România Internațional, Radio România Cultural, Radio Transilvania, Romania Pozitivă, Studentie.ro, Știri ONG, Edu-News, Online Student, Horeca, HRB Expert, Food&Bar, Turism Market, Traveller Magazin, Casa Mia TV, Agenția de Presă Așii Români.

Susținem și ne susțin: Ministerul Economiei, SKAL, Asociatia Partenerilor Diplomatilor Romani, Rotary, Rotaract, CRREDAE, Fundația Amfiteatru, Asociația Ecoturism România, Succes pentru Romania, Glazeon, Hipo.ro, Inspire, ANOSR, AIESEC, ODAS, USR, Varzaru, Silviu Pal Photography.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.