Colocviu C.A.E.S.A.R.: Participarea României la Integrarea Europeană a Republicii Moldova

0

Liga Studenților Români din Străinătate în calitate de organizatori și Asociația Jeunes Moldaves, în calitate de parteneri anunță că pe data de 28 iunie la Grand Hotel Continental din București va avea loc Colocviul C.A.E.S.A.R. Participarea României la Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

Poster Colocviu R.M.

Acest Colocviu C.A.E.S.A.R. are scopul de a identifica soluții practice și implementabile prin care România împreună cu Republica Moldova ar participa la acțiunea comună de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Discuții deschise vor fi încurajate pe următoarele teme: securitate și cooperare în probleme de politică externă (inclusiv problema Transnistreană și de securitate energetică), subiecte de politică fiscală și monetară, precum și aspecte ce țin de asigurarea libertății de exprimare, de educație și dezvoltarea societății civile. Evenimentul și-a propus să aducă sub același acoperiș tineri experți din România și Republica Moldova alături de experți consacrați în aceste sectoare și reprezentanți ai sferei publice și private din România.

Înscrieri.

Tinerii care sunt interesați să participe la Colocviu se pot înscrie până la data de 27 iunie 2014 prin completarea formularului de înscriere disponibil la link-ul următor: http://goo.gl/as3paG și prin transmiterea unui CV la tudor.oprea@caesar-romania.eu. De asemenea, cei care cunosc tineri experți în domeniu sunt rugați să îi recomande prin formularul disponibil aici: http://goo.gl/XIgrKQ.

Colocviul C.A.E.S.A.R. Participarea României la Integrarea Europeană a Republicii Moldova oferă tinerilor și experților în domeniu șansa de a lua parte la discuții constructive ce pot duce la implicarea practică în integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Evenimentul va include dezbateri, prezentări și propuneri organizate pe grupuri de expertiză și va avea drept rezultat un raport ce va include o serie de recomandări practice și implementabile. Raportul final va cuprinde principalele direcții și principii de dezvoltare ale Republicii Moldova și rolul pe care România îl poate avea în integrarea sa în Uniunea Europeană și va fi trimis către autoritățile responsabile pentru această schimbare. Pentru a primi mai multe informații despre acest Colocviu vă invităm să accesați www.caesar-romania.eu.

Parteneri logistici: BRD Societe Generale, Calea Europeană , #Diez, Expert Forum, Foreign Policy, și Succes pentru România.

Parteneri media: Radio România Internațional, Radio România Cultural, Agenția Națională de Presă AGERPRES, Teleradio-Moldova, Evenimentul Zilei, RomâniaPozitiva.ro, OnlineStudent.ro, DiasporaLive.ro, Edu-news.ro, Studentie.ro, ȘtiriONG.ro, AcademicLink.ro, iQool.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă, care oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

Jeunes Moldaves reprezintă asociația studenților moldoveni din Franța, care are misiunea de a consolida comunitatea acestora prin formarea unei platforme de comunicare pentru viitorii, actualii și foștii studenți moldoveni de pe teritoriul francez. Scopul asociației este identificarea, informarea și realizarea acțiunilor care vor facilita integrarea și orientarea studenților moldoveni din Franța; promovând transferul de cunoștințe și de experiențe dobândinte dintre studenții respectivi și cei din Republica Moldova.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează