Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colocviu C.A.E.S.A.R.: Participarea României la Integrarea Europeană a Republicii Moldova

0

Liga Studenților Români din Străinătate în calitate de organizatori și Asociația Jeunes Moldaves, în calitate de parteneri anunță că pe data de 28 iunie la Grand Hotel Continental din București va avea loc Colocviul C.A.E.S.A.R. Participarea României la Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

Poster Colocviu R.M.

Acest Colocviu C.A.E.S.A.R. are scopul de a identifica soluții practice și implementabile prin care România împreună cu Republica Moldova ar participa la acțiunea comună de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Discuții deschise vor fi încurajate pe următoarele teme: securitate și cooperare în probleme de politică externă (inclusiv problema Transnistreană și de securitate energetică), subiecte de politică fiscală și monetară, precum și aspecte ce țin de asigurarea libertății de exprimare, de educație și dezvoltarea societății civile. Evenimentul și-a propus să aducă sub același acoperiș tineri experți din România și Republica Moldova alături de experți consacrați în aceste sectoare și reprezentanți ai sferei publice și private din România.

Înscrieri.

Tinerii care sunt interesați să participe la Colocviu se pot înscrie până la data de 27 iunie 2014 prin completarea formularului de înscriere disponibil la link-ul următor: http://goo.gl/as3paG și prin transmiterea unui CV la tudor.oprea@caesar-romania.eu. De asemenea, cei care cunosc tineri experți în domeniu sunt rugați să îi recomande prin formularul disponibil aici: http://goo.gl/XIgrKQ.

Colocviul C.A.E.S.A.R. Participarea României la Integrarea Europeană a Republicii Moldova oferă tinerilor și experților în domeniu șansa de a lua parte la discuții constructive ce pot duce la implicarea practică în integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Evenimentul va include dezbateri, prezentări și propuneri organizate pe grupuri de expertiză și va avea drept rezultat un raport ce va include o serie de recomandări practice și implementabile. Raportul final va cuprinde principalele direcții și principii de dezvoltare ale Republicii Moldova și rolul pe care România îl poate avea în integrarea sa în Uniunea Europeană și va fi trimis către autoritățile responsabile pentru această schimbare. Pentru a primi mai multe informații despre acest Colocviu vă invităm să accesați www.caesar-romania.eu.

Parteneri logistici: BRD Societe Generale, Calea Europeană , #Diez, Expert Forum, Foreign Policy, și Succes pentru România.

Parteneri media: Radio România Internațional, Radio România Cultural, Agenția Națională de Presă AGERPRES, Teleradio-Moldova, Evenimentul Zilei, RomâniaPozitiva.ro, OnlineStudent.ro, DiasporaLive.ro, Edu-news.ro, Studentie.ro, ȘtiriONG.ro, AcademicLink.ro, iQool.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă, care oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

Jeunes Moldaves reprezintă asociația studenților moldoveni din Franța, care are misiunea de a consolida comunitatea acestora prin formarea unei platforme de comunicare pentru viitorii, actualii și foștii studenți moldoveni de pe teritoriul francez. Scopul asociației este identificarea, informarea și realizarea acțiunilor care vor facilita integrarea și orientarea studenților moldoveni din Franța; promovând transferul de cunoștințe și de experiențe dobândinte dintre studenții respectivi și cei din Republica Moldova.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.