Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colegiile „Ion Creangă” și „Sfântul Sava”, finalistele concursului Liceul European al Anului

0

Concurs desfășurat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România

Colegiul Național „Ion Creangă” și Colegiul Național „Sfântul Sava” sunt cele două licee care s-au calificat în finala concursului Liceul European al Anului, competiție desfășurată la inițiativa Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE). Finala va avea loc pe 25 noiembrie, când se va decide echipa ce va câștiga o vizită la sediul Parlamentului European de la Bruxelles.

Concursul Liceul European al Anului se bucură și de susținerea cântăreței Giulia, care s-a alăturat campaniei de informare și va avea rolul de moderator al finalei competiției. Din juriul competiției fac parte Denise Theodoru – jurnalist Radio România, Gabriela Drăgan – Director General, Institutul European din România, Mărioara Ene – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale şi Octavian – Dragomir Jora – lector universitar la Catedra de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice.

În cadrul finalei, echipele vor trebui să răspundă la întrebări cu un grad de dificultate progresiv, dar și să își demonstreze abilitățile argumentative susținându-și punctul de vedere cu privire la diferite politici și inițiative ale Parlamentului European.

Cele două echipe vor primi puncte suplimentare, promovându-se pe Facebook. Astfel, prin intermediul paginii de Facebook a BIPE, echipele vor putea strânge voturi, iar cea care se dovedește a fi cea mai populară va primi un avantaj de 5 puncte în confruntarea față în față.

p-012491-00-29h_b

Concursul Liceul European al Anului face parte dintr-o campanie – pilot  de informare a tinerilor, ce vizează promovarea cunoștințelor privind Uniunea Europeană și activitatea Parlamentului European, precum și a importanței participării generației tinere la alegerile europarlamentare.

Mai multe informații despre proiect: www.europarl.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.