Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colecționarii îndrăgitelor automobile Oltcit se adună în Piața Constituției din Capitală, sâmbătă, 29 august 2020

0

44 de ani de la înființarea Oltcit sărbătoriți pe 29 august 2020 în Capitală

Peste 25 de automobile de colecție își dau întalnire în Piața Constituției

Sâmbătă, 29 august 2020, este zi de sărbătoare pentru iubitorii și colecționarii îndrăgitelor automobile Oltcit, dar și pentru fanii nostalgici ai anilor 80. Peste 25 de mașini de colecție vor fi prezente în Piața Constituției din Capitală, de la ora 14.00, la cea de-a 10-a Întalnire Anuala a Asociației Oltcit Fan Club România. De acolo, cochetele exemplare vor defila pe un traseu care cuprinde Piața Unirii, Piața Alba Iulia, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle și Pasajul Basarab.

Dacă în anii precedenți colecționarii se bucurau de întâlniri inedite, mai dese și cu public numeros, în 2020 au optat pentru o întâlnire anuală clasică ce respectă regulile impuse de autorități referitoare la stoparea răspândirii infecției cu COVID-19. Astfel, numărul mașinilor de colecție nu va depăși 30 de exemplare și 50 de persoane.

Printre acestea va defila și automobilul Oltcit deținut de Daniel Oprea, campion național și balcanic la culturism, membru al biroului federal din cadrul Federației Române de Culturism și Fitness și prezentator tv. Automobilul său a câștigat în 2019 secțiunea Fabricat în România la Concursul de Eleganţă Sinaia (C.E.S.), eveniment dedicat vehiculelor istorice și organizat de Retromobil Club România sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Radu al României. Mașina este originală integral, întreținută în cele mai bune condiții și este evaluată la peste 10.000 de euro.

Restaurarea unei masini Oltcit pornește de la 2000 de euro, însă nu se prea mai găsesc exemplare în piață ale îndrăgitei mărci auto, populară în anii ’80. Cu toate acestea, suntem 30 de membri activi în Asociația Fan Club Oltcit România, cu toții posesori ai unor exemplare de top pe care abia așteptăm să le plimbăm prin București pe 29 august 2020.” mărturisește Daniel Oprea.

Autoturismul Oltcit a fost considerat cea mai modernă maşină construită în România în perioada comunistă. Pe 30 decembrie 2020 se împlinesc 44 de ani de la semnarea contractului dintre statul român care deținea 64% din acțiuni și Citroën care deținea restul de 36% pentru realizarea companiei Oltcit. Numele mărcii este o combinație între regiunea de producție, Oltenia, și marca de origine franceză, Citroën, iar autoturismul Oltcit a fost produs în 4 modele între 1981 și 1994 – Oltcit – Special, Club, Club 12 TRS şi Club 12 CS.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.