Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colectează ușor deșeurile folosind Harta Reciclării

0

Banner_728x90

Vrei să colectezi selectiv deșeurile de acasă, de la birou, dar nu știi unde le poți lăsa? Vrei să știi ce tipuri de deșeuri se pot recicla? Ești curios să afli cu cât se diminuează cantitatea de dioxid de carbon emisă în atmosferă dacă reciclezi?

 Poți găsi informațiile de care ai nevoie pe www.hartareciclarii.ro, un proiect dezvoltat de ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă.

 Harta Reciclării este un instrument online, care te ajută să identifici cel mai apropiat punct de colectare selectivă pentru diferite tipuri de deșeuri (hârtie, carton, electronice, becuri, plastic, metale feroase și neferoase, telefoane, baterii, ulei etc.). Harta cuprinde atât punctele stradale, magazinele prevăzute cu recipiente de colectare selectivă, cât și depozitele de colectare care oferă bani pentru reciclabile. Momentan, sunt disponibile informații pentru municipiile București, Ploiești, Brașov și Călărași.

Pe www.hartareciclarii.ro se mai regăsesc informații utile privind tipurile de deșeuri care se pot recicla, statistici care te ajută să înțelegi de ce este nevoie să colectezi selectiv și Calculatorul de carbon, aplicație care permite calcularea cantității de dioxid de carbon care nu va mai fi emisă în atmosferă datorită reciclării unei anumite cantități de hârtie, aluminiu sau PET.

Știai, de exemplu, că:

• 100 de kilograme de hârtie reciclată echivalează cu oprirea emisiei în atmosferă a unei cantități de aproape 270 kg de dioxid de carbon?

• Bateriile conțin metale periculoase precum: mercur, plumb, cadmiu, nichel, litiu. Aruncate necorespunzător și odată ajunse în natură, aceste metale poluează puternic mediul.

• Numărul de pungi de plastic folosit anual în România este de 5 miliarde. Doar 1% din pungile de plastic generate la nivel mondial se reciclează.

Pentru a rămâne la curent cu informații privind reciclarea, sfaturi pentru protejarea naturii, vești despre orașele care vor mai apărea pe Hartă, poți da un like și paginii www.facebook.com/HartaReciclarii.

 

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.