Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colectăm selectiv împreună!, la căsuța înVerde din parcările magazinelor METRO.

0

Asociația Planeta Verde, în parteneriat cu METRO Cash & Carry România, a implementat pentru locuitorii iubitori de eco din Capitală, un sistem de puncte de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaj, în patru magazine din Bucuresti: METRO Voluntari, METRO Berceni, METRO Băneasa, METRO Militari.

casutaverde

Începând cu data de 28 noiembrie, cetățenii/clienții METRO, responsabili față de mediu, vor avea posibilitatea de a-și duce deșeurile de ambalaj colectate selectiv, la una dintre căsuțele amplasate în parcarea magazinelor METRO din București, mentionate mai sus. Cu un design atractiv și un mesaj concis, infrastructura amplasată în parcarea magazinelor METRO face parte din acțiunea desfășurată de Asociația Planeta Verde, prin proiectul ÎnVerde.

Pentru moment, este vorba despre un proiect pilot desfasurat in București, cu dorinta de a-l extinde la nivel național, in viitor. Acesta își propune să introducă cât mai multe astfel de puncte de colectare și să pună în legătură, prin crearea unei platforme online, generatorii deșeurilor de ambalaj cu colectorii din zona aferentă. Totodată, un obiectiv important din acest proiect îl constituie și campania susținută activ în rândul cetățenilor, cu privire la importanța conștientizării, informării și responsabilizării față de ecologie și un mediu sănătos.

Trebuie menționat faptul că plasarea deșeurilor de ambalaj la ,,Căsuțele înVerde din Parcarea METRO’’ nu este condiționată de cantitate și/ sau frecvență. Clienții sunt incurajati sa își aduca plasticul, hârtia, cartonul și sticla, colectate selectiv acasă, ori de câte ori viziteaza unul dintre cele patru magazine METRO din Bucuresti, mentionate mai sus.

,,Suntem încrezători în acest parteneriat operațional și mulțumim METRO că au ales să susțină cauza unui mediu sănătos și a unui București curat!’’ – a declarat Mihaela Papazu, Director Executiv al Asociației Planeta Verde.

Implementarea acestui proiect, o necesitate pentru România!

Ținta propusă de Uniunea Europeană României, în ceea ce privește reciclarea deșeurilor de ambalaje pentru anul 2020, este de 50%. În anul 2016, țara noastră a reușit să recicleze mai puțin de 5% din cantitatea de deșeuri produsă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.