Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Coface România și Academia de Studii Economice din București colaborează pentru dezvoltarea abilităților practice ale studenților

0

Coface România sprijină profesorii din cadrul ASE în dezvoltarea abilităților practice ale studenților prin aplicarea conceptelor teoretice pe studii de caz practice. Ca parte a acestui parteneriat, Coface va pune la dispoziția ASE, Master Finanțe Corporative din cadrul Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, rapoarte de analiză financiară completă pentru diferite companii, cu ajutorul platformei InfoQuick.

Rolul Coface, în calitate de partener privat, va fi de a oferi acces la platforma InfoQuick, informații și date financiare cu aplicabilitate în procesul educațional. Scopul parteneriatului este de a oferi viitoarei generații de specialiști în finanțe cadrul necesar dezvoltării de abilități conforme realităților din mediul de afaceri.

Cu ajutorul rapoartelor, profesorii vor putea aplica împreună cu studenții conceptele teoretice pe 1.000 de companii reale. Rapoartele oferite de Coface includ analiza indicatorilor financiari relevanți pentru ultimele 5 exerciții financiare. Astfel, peste 40 de indicatori surprind evoluția firmelor analizate din perspectiva lichidității, profitabilității și solvabilității prin comparație cu media sectorială.

Ne exprimăm convingerea că parteneriatul dintre ASE și Coface va aduce beneficii concrete și necesare în pregătirea viitorilor absolvenți finanțiști ai universității noastre. Cunoștințele teoretice devin valoroase numai pe baza informațiilor, a contactului direct cu mediul de afaceri și a experienței concrete, împărtășite viitorilor absolvenți de către reprezentanții marilor companii de pe piața forței de muncă din România”, a declarat prof.univ.dr. Nicolae Istudor, Rectorul Academiei de Studii Economice din București.

Ne bucură că avem posibilitatea de a ne implica în mod real în formarea tinerilor cu atât mai mult alături de un partener educațional, precum Academia de Studii Economice din București. În baza acestei colaborări, Coface poate contribui în mod direct la susținerea viitoarei generații de economiști în dezvoltarea profesională adaptată economiei actuale. Credem în parteneriatele cu sistemul de învățământ și vom continua să susținem astfel de proiecte comune, a declarat Eugen Anicescu, Country Manager Coface România.

Suntem onorați să putem participa alături de ASE, și împreună cu echipa de profesori, la creșterea unei noi generații de finanțiști care îmbină cu armonie cunoștințele teoretice cu abilitățile practice astfel încât să se poată integra mai repede în câmpul muncii și în activitatea practică specifică companiilor de profil în mediul de afaceri”, a declarat Iancu Guda, Services Director Coface România.

InfoQuick este o platformă dezvoltată de Coface România, care pune la dispoziția utilizatorilor datele financiare extinse pentru a aprecia corect evoluția și poziția financiară a unui partener de afaceri. Rapoartele InfoQuick oferă informații precum evoluția bilanțului, a contului de profit și pierdere, a stocurilor și a creanțelor, realizând astfel o analiză completă asupra firmei partenere.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.