Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cod portocaliu de joburi la Angajatori de TOP București

0

Urmează ediția virtuală, pe www.hipo.ro

Weekendul trecut, capitala a fost sub atenționare meteo de cod portocaliu, ninsori însemnate cantitativ, și vreme deosebit de rece. Tot weekendul trecut a avut loc ediția cu numărul 24 a celui mai mare târg de joburi Angajatori de TOP. Condițiile meteo nefavorabile și vremea deosebit de rece pentru această perioadă nu au stat în calea celor care și-au dorit un loc de muncă. Candidații au avut motive întemeiate pentru care să înfrunte vremea deosebit de rece. Dacă afară era cod portocaliu de viscol și ninsoare, în interior, la Sala Palatului, companiile au anunțat „cod portocaliu de locuri de muncă”. Evenimentul cu numărul 24 Angajatori de TOP a fost cea mai mare ediție din 2006 până în prezent, atât ca număr de joburi, cât și ca număr de companii participante: 130 de companii și peste 6000 de joburi.

Pe lângă numărul mare al oportunităților de carieră și companiile prezente, vizitatorii au avut motive întemeiate să vină la târgul de joburi Angajatori de TOP. Diversitatea oportunițăților de carieră, companii în premieră la eveniment, peste 1100 de poziții în cadrul programelor de internship & trainee, consiliere gratuită în carieră la standul CV Experts, zone speciale unde vizitatorii și-au putut face gratuit o poză profesională pentru CV sau LinkedIn, momente de magie, bilete la concerte de muzică oferite prin tragere la sorți sau cafea oferită la standurile companiilor au fost câteva dintre acestea. În plus, în cadrul evenimentului au avut loc 4 conferințe dedicate inovațiilor în tehnologie la care au participant peste 340 de persoane și o serie de workshopuri tehnice și de orientare în carieră la care au participat peste 1200 de persoane. Câteva dintre subiectele abordate în cadrul conferințelor au fost: Machine learning & Artificial Intelligence Conference, Internet of Things & Automotive, Web & Cloud Technologies Conference, The Future of Tech. La workshopuri, cei prezenți au aflat care sunt competenţele şi abilităţile căutate de angajatori, informații utile despre domeniul automotive și tehnologiile utilizate de cei mari angajatori din România.

CV-urile celor care au fost prezenți la Sala Palatului vor fi analizate de specialişti în recrutare, iar dacă se potrivesc cu cerințele joburilor vor fi chemați la un prim interviu.

“Anul acesta, contrar faptului că vremea a fost nefavorabilă, numărul și calitatea candidaților au crescut. Cred că vom angaja un număr destul de mare de tineri” – Mateiuc Aurora, HR & Recruitment Director Playtika România.

“Am rămas plăcut surprinși să întâlnim candidați tineri, pasionați și experimentați în domeniul automotive si să discutăm calitativ pe anumite subiecte inginerești. Urmează multe interviuri interesante și cu siguranță colegi noi” – Teodora Teodorescu, Business Development FEV ECE Automotive.

“Ne propunem ca în urma târgului de joburi să începem colaborări atât pentru rolurile permanente, full-time disponibile în companie, cât și pentru noul nostru proiect de Content Review care durează 12 săptămâni (perioada aprilie – iunie) și pentru care angajăm peste 100 de vorbitori de portugheză, spaniolă, franceză, italiană, germană și turcă” – Dinu Laura, Senior Executive Wipro LTD.

“Având în vedere expansiunea agresivă pe care o are JYSK în prezent, vom fructifica fiecare CV primit și sperăm să avem ocazia să le arătăm candidaților că suntem o companie stabilă care investește în angajați și care îi dezvoltă” – Silvia Sfetcu – Negoiță, Asistent HR JYSK România.

“Vom selecta candidații potriviți pentru rolurile deschise în prezent (financiar, resurse umane) și vom crea o bază de date pentru pozițiile viitoare. Am avut interacțiuni constructive cu potențialii viitori angajați Kellogg și sperăm să ne întâlnim cu ei și în interviuri la sediul companiei. Multumim, Angajatori de TOP!” – Irina Purice, HR Manager Kellogg România.

Ce spun candidații despre această ediție Angajatori de TOP? Cei care au trecut pragul târgului de joburi, pe 23-24 martie, își doresc ca evenimentul să aibă un program prelungit, fiind simțită nevoia de a fi extins și duminică și să fie prezente și mai multe companii. De asemenea, workshopurile de carieră și conferințele Tech Talks s-au numărat printre aspectele care i-au atras pe participanți, aceștia mentionând că își doresc ca numărul lor și al locurilor în sală să crească. Etajul 2, unde s-a regăsit și zona de relaxare a fost pe placul lor, aceștia spunând că își doresc să fie menținut acest spațiu și de ce nu pentru viitoarele editii, chiar să fie mai mare.

Cei care nu au ajuns la ediția din București și vor să se angajeze, pot participa la ediția virtuală a evenimentului. Evenimentul Angajatori de TOP continuă cu o ediție virtuală, pe www.hipo.ro, în perioada 2-22 aprilie. Participarea la Angajatori de TOP Virtual este gratuită și se desfășoară pe platforma online, www.hipo.ro. Participanții trebuie să își creeze un cont şi un CV pe site-ul www.hipo.ro, iar ulterior pot interacţiona cu platforma  evenimentului, vor putea vizita standurile online ale companiilor, pot vizualiza joburile disponibile şi cerinţele solicitate de angajatori, respectiv pot aplica la joburi şi se pot înscrie la seminarii online (webinarii).

Companiile care doresc să participe la Angajatori de TOP Virtual se pot înscrie până pe 30 martie la adresa de e-mail angajatori@catalyst.ro

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 11 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum:

  • hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc de două ori pe an, în București și Timișoara;
  • DevTalks, eveniment care reunește 1.000 de profesioniști IT pasionați de web, online, Cloud computing și Big Data;
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români;
  • Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață, care măsoară gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.