Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Coco Chanel – povestea unui mit

0

Gabrielle Chanel (1883-1971) a redefinit, impreuna cu alti creatori, moda feminina in secolul XX. Dupa primul razboi mondial, rochiile ei usoare din jerseu, lipsite de ornamente inutile si aproape saracacioase, au impus stilul „saraciei de lux”. Trupul feminin, eliberat de creatiile lui Paul Poiret si de razboi, isi traieste gloria cu faimoasa rochie neagra (la petite robe noir).

Dar Coco Chanel nu s-a oprit doar la o silueta lejera, fara corset; ea a oferit femininului o noua atitudine, care traduce transformarile sociale din anii nebuni ai secolului XX. Neconventionala Coco nu poate fi inteleasa decat in contextul epocii sale. Multe dintre creatiile ei datoreaza enorm spiritului timpului si prietenilor ei din avangarda pariziana.

Chanel a oferit cateva creatii definitorii: parfumul Chanel No 5, la petite robe noire (1928), tinutele inspirate de hainele marinarilor, taiorul Chanel (1954), geanta 2.55, bijuteriile pur decorative etc. Toate aceste au venit intr-un moment de ruptura si de redefinire a standardelor si perceptiilor sociale si s-au constituit intr-o imagine a femininului elegant, dar si dornic sa isi afirme libertatea.

fundatia calea victoriei

Va invitam la un atelier unde vom descoperi impreuna nu doar fabuloasele creatii Chanel, ci si un personaj mitic. Cine a fost cu adevarat Coco Chanel? Care i-au fost gusturile si sursele de inspiratie? Cum a perceput ea schimbarile epocii in care a trait? Iata cateva intrebari la care vom incerca sa raspundem cu ajutorul imaginilor din epoca, a schitelor si notitelor pastrate in arhiva Chanel.

 

Lector: Monica Neatu

Data: 29 Noiembrie 2013; Ora: 19:00

Cost: 30 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 25 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, et. 1.

Va puteti inscrie la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.