Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cluburile de film Manifesto la cinema Elvira Popescu / BUCURESTI

0
Cluburile de film Manifesto, o ramura a festivalului de film One World Romania , coordonate in 13 scoli de prestigiu din Bucuresti , au luat decizia ca anul acesta acesta sa se organizeze un festival de film „de catre elevi pentru elevi”.
Astfel , in data de 18-19 iunie , intre orele 10:00-16:00 , la cinema Elvira Popescu se vor proiecta filme educative , la care se va avea acces gratuit.
Va exista si un concurs de scurtmetraje ale tinerilor , care au fost trimise printr-un mail organizatorilor. La sfarsitul proiectiei respectivelor scurtmetraje , juriul format din trei persoane va acorda premiul cel mare celui mai reusit scurtmetraj. Juriul va fi format din 2 regizori si un elev care a aplicat , de asemenea , printr-un mail prin care ne-a spus care este filmul sau preferat si de ce vrea sa faca parte din juriu.

Program:
18.06

10:00 – Black Gold
12:00- Selectie de scurtmetraje printre care ” Internetul se inchide”
14:00- Solar Mamas

19.06:

10:00- Concurs de scurtmetraje ale tinerilor
12:00- Eu , tiganii din familia mea si Woody Allen
14:00- Tasuleasa: Un film fain

Internetul se inchide : un scurtmetraj realizat de Alex Lungu , care ne prezinta o tema actuala , si anume problema drepturilor de autor in lumea internetului. Marius Moga , Florin Grozea si alti artisti locali dezvaluie cum au fost nevoiti sa se adapteze la regulile lumii digitale.

Tășuleasa- un film fain : Regizorul Andrei Dascalescu a fost printre voluntarii asociației ”Tașuleasa Social” in 2012 si s-a hotarat sa-si transforme experienta intr-un film. Un campus in varful muntelui , langa Pasul Tihuta, o comunitate in care tinerii invata ce inseamna sa fii voluntar si de ce e important sa iti pese. Asociatia si-a propus sa schimbe mentalitatile celor din jur si sa arate ca tinerii isi doresc sa se implice in rezolvarea unor probleme sociale.

Eu, tiganii din familia mea si Woody Allen:Acest documentar a fost realizat de Laura Halilovic, de 19 ani, si a castigat premiul UCCA la Festivalul de Film Bellaria. Documentarul a fost filmat cu o camera de amatori, si incearca sa prezinte trecutul si situatia prezenta a familiei Laurei. Filmul ofera o imagine colorata si vesela a comunitatii rome, prezentand traditiile din perspectiva amuzanta si optimista a unei adolescente ce viseaza sa devina regizor. Numai daca i-ar raspunde Woody Allen la scrisori…

Black Gold : Companiile multinationale de cafea controleaza o industrie in valoare de peste 80 miliarde dolari, ceea ce face cafeaua una dintre cele mai valoroase produse, dupa petrol. Dar in timp ce noi ne cumparam cappucino si caffe latte, pretul platit agricultorilor de cafea ramane atât de scazut incat multi au fost nevoiti sa isi abandoneze domeniile de cafea. Nicaieri nu este acest paradox mai evident decat in Etiopia, locul de nastere al cafelei.

De asemenea , se pot gasi mai multe informatii si pe pagina oficiala a cluburilor de film Manifesto la adresa : www.manifestofilmclubs.ro

manifesto_film_fest

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.