Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Donează pentru Clubul de Educație Alternativă

0

Fundația Policy Center for Roma and Minorities lucrează încă din anul 2008 alături de copiii si familiile din cartierul Ferentari. În prezent, desfășurăm în cadrul Clubului de Educație Alternativă, activități de educație remedială (la limba română și matematică), și activități de educație non-formală (teatru, dans, fotbal, educație pentru sănătate și financiară, atelier de creații hand-made) cu peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani.

Vremurile pe care le trăim acum sunt pline de încercări dureroase pentru toată lumea. Aceste momente din viața noastră vor rămâne nu numai in istoria omenirii, ci și în memoria celor care le trăiesc.

Acum, mai mult ca oricând, cei din grupurile vulnerabile au nevoie de noi. Este momentul în care fiecare gest, oricât de mic, poate să ia de pe umeri unele dintre grijile familiilor din comunitatea Ferentari, și să diminueze riscul de a le fi afectată sănătatea, prin procurarea de produse de igienă.

Sistemul sanitar are nevoie de noi, și ne bucurăm că sunt atât de mulți oameni generoși care ajută. În același timp, nu trebuie să uităm de educație și de nevoile de bază ale celor mai puțin favorizați de soartă.

A fost cu adevărat o provocare pentru noi să nu renunțăm la activitățile noastre zilnice cu copiii și să reușim să ne adaptăm din mers la schimbările aduse de pandemia COVID-19.

Împreună cu partenerii și donatorii noștri am strâns aproximativ 50 de smartphone-uri, tablete și cartele de internet, și am continuat activitățile online, inclusiv orele de fotbal și cele de dans, care aduc o mare bucurie copiilor.

Profesorii și asistenții educaționali lucrează zilnic cu copiii și au grijă ca fiecare dintre ei să aibă suport la lecții și susținere morală în această perioadă dificilă.

Pentru a continua această muncă avem nevoie și de ajutor. Vă invităm să ne fiți alături donând în contul Fundației Policy Center for Roma and Minorities RO75BTRL04301205H23789XX sau pe website-ul nostru https://www.paypal.me/policycenter/20.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.