Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Clubul fetelor – un spațiu sigur și incluziv dedicat adolescentelor din București

0

Asociația Iele-Sânziene a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru deschiderea unui spațiu dedicat adolescentelor din București. Un spațiu sigur și incluziv în care fetele din cartiere insuficient deservite vor avea acces la informații, resurse și sprijin în ceea ce privește pubertatea, menstruația, sănătatea sexuală și reproductivă.

“Cum se pune un tampon?”, “E rușinos să cumpăr absorbante?” sau “De ce îmi apare păr pe picioare?” sunt doar câteva dintre întrebările pe care adolescentele ni le-au pus până acum. Adolescența e perioada în care fetele trec prin cele mai multe schimbări și au nevoie de răspunsuri și îndrumare pentru a se dezvolta armonios, încrezătoare în sine, informate și independente.

Pentru înființarea acestui spațiu, numit Clubul fetelor, este nevoie de 25.000 lei – sumă ce va acoperi produse menstruale și de igienă, produse contraceptive, cărți, broșuri și alte materiale educaționale, cursuri și ateliere, precum și spațiul propriu-zis. Oamenii de bine care vor să susțină această inițiativă pot dona pe pagina campanieihttps://www.sprijina.ro/cauze/clubul-fetelor. În semn de recunoștință am pregătit și câteva recompense pentru susținători.

Iele-Sânziene a demarat această campanie deoarece în București, la momentul actual, lipsește un spațiu care să ofere adolescentelor informații de calitate despre corpurile lor și despre ce presupune perioada adolescenței, într-o manieră prietenoasă și deschisă. În plus, Clubul le va pune la dispoziție resurse diverse, printre care cărți, broșuri, filme educative, dar și produse menstruale și contraceptive gratuite. Dincolo de latura educativă, acest club va fi și un nucleu de solidaritate pentru fetele din grupuri vulnerabile ale Capitalei, unde vor putea să ceară și să ofere sprijin și sfaturi despre problemele cu care se confruntă în calitate de adolescente.

Mai multe informații despre proiect se găsesc aici: https://www.sprijina.ro/cauze/clubul-fetelor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.