Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Clubul de carte Politicoteca 2.2 

0

Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune revine cu cea de-a doua întâlnire a clubului de carte Politicoteca 2.0. Miercuri, 20 ianuarie 2021, ora 20:00, va fi dezbătut romanul autobiografic al scriitorului și jurnalistului de origine turcă, Ahmet Altan, Nu voi mai vedea lumea niciodată. Ca la fiecare ediție, lectura cărții propuse se va face prin prisma conceptelor și termenilor politici și civici. Încercâm astfel să evidențiem importanța cunoașterii sistemelor politice și ideologiilor lumii în care trăim. 

Nu voi mai vedea lumea niciodată este o mărturie reală a scriitorului aflat față în față cu un regim totalitar, regim ce alterează termenul de libertate până la eradicarea totală a drepturilor libertății de exprimare. 

Politicoteca este un club de carte lunar, în care dezbatem o operă fiction sau non-fiction, abordând teme politice și sociale. Lista de lecturi propusă pentru a doua ediție cuprinde 6 titluri de ficțiune și 6 de non-ficțiune. Moderatorii sunt Iulia Dromereschi (formatoare, traducătoare, blogger) și Radu Eremia (jurnalist specializat în științe politice). Echipa a fost întregită recent de Maria Chirilă (masterandă în comunicare). 

Clubul face parte dintr-un proiect extins, cunoscut drept #EdPol, care își propune introducerea unui modul opțional de educație politică în liceele românești. Pentru a consulta cărțile din prima ediție, puteți accesa lista aici: http://bit.ly/AIVI-Politicoteca-1. 

Pentru înscrierea directă la eveniment click aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.