Cloud și apps pentru ONG-uri? Iată ce trebuie să știi

0

Dacă lucrezi într-o organizație neguvernamentală și vrei să dezvolți o aplicație de mobil sau desktop, trebuie să ții cont de buget, complexitate și risc.

„Când vreau să dezvolt o aplicație online mă gândesc cui mă adresez și cu ce îi ajut?” a spus Alex Iosef, business developer manager iMedia, în cadrul conferinței Conexiuni 2013 organizată de TechSoup și Microsoft România.

„Într-o aplicație îi oferi utilizatorului doar acele informații de care are nevoie pentru a face experiența utilă” a completat Alex Iosef. În plus, trebuie să-ți stabilești niște obiective clare pentru aplicație, să știi cum va fi folosită aceasta de către utizatorul final și să descrii într-un brief detaliat experiența pe care vrei să o oferi utilizatorului tău.

Exemple de aplicații românești pentru societatea civilă:

Seenesthesis, o aplicație pentru copiii cu deficiențe de vedere, dezvoltată de studenți din Politehnică în cadrul proiectului Innovation Labs – seenesthesis.innovationlabs.ro/. Aplicația este disponibilă gratuit aici. Informații despre echipa de studenți care a dezvoltat-o puteți obține la contact(la)innovationlabs(punct)ro

Orașul Tuturor – o aplicatie dezvoltată de Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap și Zitec pentru cei aflați într-un fotoliu rulant care își doresc să cunoască orașul Bucurelti – www.orasultuturor.ro

Controlin – o aplicație care îi ajută pe bolnavii cu diabet de tip unul sau doi să-și monitorizeze glicemia. www.controlin.org

 

Serviciile de cloud ca SkyDrive și Office WebApps oferă organizațiilor neguvernamentale noi instrumente gratuite de colaborare și lucru în echipa, a arătat Ciprian Rusen, fondator www.7tutoriale.ro, în sesiunea dedicată acestor instrumente. Accesul de oriunde și oricând la documente și posibilitatea de a lucra împreună cu echipa ta sunt de ajutor oricărei organizații neguvernamentale care vrea să își facă munca mai eficientă.

Aproape 50 de organizații neguvernamentale au învățat în cadrul conferinței Conexiuni 2013 despre cloud, apps, Windows 8, noul Office și alte tehnologii care îi pot ajuta să facă mai mult bine. Conexiuni 2013 este cel mai mare eveniment de învățare pentru organizații neguvernamentale și este organizat anual de TechSoup România și Microsoft.

Pentru a avea acces la produse software accesibile pentru ONG-uri și la resurse de învățare, alăturați-vă gratuit comunității TechSoup România – www.techsoup.ro. Peste 700 de organizații neguvernamentale fac mai mult bine cu ajutorul tehnologiei. Află mai multe la contact@techsoup.ro

Conexiuni-2013

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează