Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Clientelism economic şi dezinformare media: două feţe ale aceleiaşi monede în campanii electorale 

0

EFOR vă invită la evenimentul de lansare a raportului anual

14 martie 2019, 11:00 – 14:00

Athenee Palace (Hilton), sala Le Diplomate
Strada Episcopiei 1-3, București

Influenţa Rusiei în România, Moldova, Georgia şi alte ţări vecine

La sfârșitul anului trecut și în prima parte a lui 2019 am avut sau vor fi organizate alegeri cruciale în Republica Moldova, Ucraina, Georgia sau Macedonia, iar apoi în luna mai scrutinul general pentru Parlamentul European, ca să enumerăm doar cele mai vizibile evenimente electorale în regiunea noastră. Toate aceste scrutine sunt afectate de cele două simptome ale proastei guvernări promovate dinspre est: (a) clientelismul ca model politic de succes, promovat tot mai dezinvolt ca alternativă la statul de drept liberal – atât direct din banii publici, cât și prin scheme mai subtile, de pildă în energie; şi (b) dezinformarea sistematică (fake news) prin media noi sau tradiţionale. A se sprijină pe B, iar B se pune în slujba A, consolidând împreună proasta guvernare.

Raportul EFOR 2019 punctează rezultatele unei serii de proiecte ale organizaţiei şi partenerilor săi pe ambele componente: măsurarea clientelismului şi combaterea dezinformării politice strategice. Vă aşteptăm alături de noi pentru a dezbate în această cheie perspectiva anului politic 2019 în România şi regiune. Vor interveni experții EFOR și invitați din Republica Moldova și Georgia. 

Evenimentul se va desfășura în limba română, fără traducere. Vă așteptăm începând cu 10.45, la cafea și discuții.

Contact și confirmări: office@expertforum.ro și 021 211 7400 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.