Clarificări privind kit-ului medical destinat victimelor Colectiv

0

Societatea Națională de Cruce Roșie din România informează următoare cu privire la kit-ul medical destinat victimelor “Colectiv”:

Crucea Roșie Română nu va onora nicio plată pentru kit-urile medicale până nu va primi clarificările necesare legat de situația kit-urilor medicale de la instituțiile implicate. Menționăm că Societatea Națională de Cruce Roșie din România nu a primit vreun document / factură în acest sens de la Compania Națională Unifarm până în acest moment, deci nu a achitat încă kit-urile deja distribuite către pacienți.
– Componența kit-ului medical a fost stabilită de către o comisie a Ministerului Sănătății formată din medici specialiști în tratarea pacienților cu arsuri.
– Crucea Roșie Română nu are specialiști / medici / angajați care să poată verifica corectitudinea conținutului și necesitatea acestui kit, în forma în care a fost transmisă de Ministerul Sănătății.
– Kit-urile medicale au fost achiziționate de Compania Națională UNIFARM, companie acreditată de Ministerul Sănătății să facă achiziție și distribuție de medicamente în cadrul Ministerului Sănătății. Crucea Roșie Română nu este autorizată să achiziționeze medicamente și nu dispune de logistica necesară privind depozitarea și distribuirea de medicamente în conformitate cu normele sanitare în vigoare. Crucea Roșie Română nu a fost implicată în procesul de achiziție.
– În ceea ce privește costul kit-ului medical, Societatea Națională de Cruce Roșie din România a fost informată telefonic, la momentul demarării achiziției, că prețul estimat al unui kit este de aproximativ 2800 de lei. În acest sens SNCRR a solicitat Companiei Naționale UNIFARM să ne transmită un deviz financiar din care să reiasă valoarea uni kit, document pe care nu l-am primit până în prezent.
– La primul semnal venit din partea victimelor Colectiv prin care ni s-a adus la cunoștință că acest kit este doar parțial util, am solicitat Ministerului Sănătății să personalizeze conținutul kitului în funcție de nevoile fiecărui pacient. În acest sens, Ministerul Sănătății a transmis acest mesaj către unitățile medicale implicate, la solicitarea Crucii Roșii Române, urmând ca în perioada următoare medicii curanți să stabilească conținutul kit-ului medical personalizat pentru fiecare pacient.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează