Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Clarificări privind kit-ului medical destinat victimelor Colectiv

0

Societatea Națională de Cruce Roșie din România informează următoare cu privire la kit-ul medical destinat victimelor “Colectiv”:

Crucea Roșie Română nu va onora nicio plată pentru kit-urile medicale până nu va primi clarificările necesare legat de situația kit-urilor medicale de la instituțiile implicate. Menționăm că Societatea Națională de Cruce Roșie din România nu a primit vreun document / factură în acest sens de la Compania Națională Unifarm până în acest moment, deci nu a achitat încă kit-urile deja distribuite către pacienți.
– Componența kit-ului medical a fost stabilită de către o comisie a Ministerului Sănătății formată din medici specialiști în tratarea pacienților cu arsuri.
– Crucea Roșie Română nu are specialiști / medici / angajați care să poată verifica corectitudinea conținutului și necesitatea acestui kit, în forma în care a fost transmisă de Ministerul Sănătății.
– Kit-urile medicale au fost achiziționate de Compania Națională UNIFARM, companie acreditată de Ministerul Sănătății să facă achiziție și distribuție de medicamente în cadrul Ministerului Sănătății. Crucea Roșie Română nu este autorizată să achiziționeze medicamente și nu dispune de logistica necesară privind depozitarea și distribuirea de medicamente în conformitate cu normele sanitare în vigoare. Crucea Roșie Română nu a fost implicată în procesul de achiziție.
– În ceea ce privește costul kit-ului medical, Societatea Națională de Cruce Roșie din România a fost informată telefonic, la momentul demarării achiziției, că prețul estimat al unui kit este de aproximativ 2800 de lei. În acest sens SNCRR a solicitat Companiei Naționale UNIFARM să ne transmită un deviz financiar din care să reiasă valoarea uni kit, document pe care nu l-am primit până în prezent.
– La primul semnal venit din partea victimelor Colectiv prin care ni s-a adus la cunoștință că acest kit este doar parțial util, am solicitat Ministerului Sănătății să personalizeze conținutul kitului în funcție de nevoile fiecărui pacient. În acest sens, Ministerul Sănătății a transmis acest mesaj către unitățile medicale implicate, la solicitarea Crucii Roșii Române, urmând ca în perioada următoare medicii curanți să stabilească conținutul kit-ului medical personalizat pentru fiecare pacient.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.