Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Civil Society Pitch și KineDok revin la One World Romania 2018

0

La cea de-a 11 a  ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania se lansează noi ediții a două dintre programele deja tradiționale ale Asociației One World Romania – Civil Society Pitch și KineDok.

Cea de-a treia ediție a atelierului Civil Society Pitch începe vineri, 16 martie la ARCUB cu 3 zile de pitching, dating & accelerating între 19 cineaști și 13 organizații non-guvernamentale din România, Bulgaria, Republica Moldova și Ungaria. Participanții vor lucra alături de tutorii Rada Šešić și Maciej Nowicki și vor elabora proiecte de film documentar despre realitățile sociale din jurul nostru.

Civil Society Pitch va continua și după finalul acestei ediții de One World Romania – în perioada aprilie-septembrie 2018 echipele finaliste vor continua dezvoltarea proiectelor, iar în toamnă va fi organizată etapa finală, în care va fi acordat și premiul în valoare de 4000 de euro.

Organizațiile participante la Civil Society Pitch 2018 sunt: Platzforma.md, Balkan Kids Foundation, Hyde Park, Fundația OZON, SONIK START, Greenpeace România, Centrul pentru Jurnalism Independent, Keystone Moldova, ActiveWatch, Clubul Femeilor „Inspirație”, MUS-E, Centrul de Resurse Juridice și Blue Point Foundation. Aflați mai multe despre proiectele înscrise de aici.

Cineaștii care vor participa la Civil Society Pitch 2018 sunt: Valentin Anghel, Victor Gălușca, Anna Damaskova, Ioana Țurcan, Andrada Popan-Dorca, Ioana Trifu, Călin Laur, Mirona Radu, Ruxandra Gubernat, Adela Muntean, Laurențiu Garofeanu, Nikolai Urumov, Hanna Eichner, Ioan Cristian, Lyubomira Kostova, Gabriela Forfotă, Clara Helena Farkas, Dragoș Lumpan și Anna Toth. Aflați mai multe detalii despre participanți de aici.

Partenerii programului Civil Society Pitch 2018 sunt Balkan Documentary Center (Bulgaria), Festivalul Internațional de Film Documentar de Drepturile Omului VERZIO din Budapesta și Asociația Obștească MOLDOX (Republica Moldova).

Civil Society Pitch 2018 se desfășoară cu sprijinul Băncii Transilvania.

Un alt proiect desfășurat pe toată perioada anului de Asociația One World Romania este KineDok – programul de distribuție alternativă de film documentar care se desfășoară concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România. Proiecțiile se desfășoară sub formă de cineclub în spații neconvenționale și cât mai accesibile publicului de pretutindeni pe tot parcursul anului.

Pentru că documentarele ajung rareori în sălile de cinema, care oricum s-au împuținat, o parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în diferite orașe și de a folosi spiritul local al cafenelelor, galeriilor și altor locuri populare pentru ca întâlnirea dintre film documentar și public să devină o experiență comunitară.

Ajuns deja la cea de a 4-a ediţie, KineDok va aduce anul acesta 16 din cele mai interesante documentare din Europa Centrală şi de Est. Lansăm cel de-al 4-lea sezon KineDok cu proiectia filmului cehesc „Nimic nu va mai fi ca înainte” („Nothing Like Before”). Proiecția va avea loc joi 22 martie, ora 20:30 la ARCUB în prezența regizorilor Lukáš Kokeš și Klára Tasovská. Cei doi revin după 5 ani la One World Romania – în 2013 au câștigat premiul oferit de Juriul Liceenilor, cu documentarul „Fortăreața” („Fortress”).

„Nimic nu va mai fi ca înainte” spune povestea a patru adolescenți. Toți patru au 19 ani și învață în aceeași școală dintr-un orășel de graniță din Cehia. Toți patru ar vrea, cumva, să rămână copii, dar viața îi forțează să devină adulți, aruncându-i în necunoscut chiar atunci când ar trebui să-și încheie studiile. Toți patru se află într-un moment care le va hotărî viețile pentru totdeauna. Care dintre ei va reuși, cine se va maturiza cu adevărat? Camera ne apropie de ei, la o distanță neverosimil de mică; îi însoțește în momentele lor cele mai intime, tulburi și răscolitoare.

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania are loc între 16 și 25 martie 2018 la București. Timp de 10 zile, proiectăm cele mai noi filme documentare din toată lumea în 8 locații din centrul capitalei. Biletele, abonamentele generale și cele de 5 intrări au fost deja puse în vânzare pe site-ul partenerilor de la Eventbook.

Informații complete despre programul celei de-a 11-a ediții sunt disponibile pe site-ul www.oneworld.ro și pe pagina de Facebook: www.facebook.com/one.world.romania.

Organizator: Asociația One World Romania

Partener principal: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung

Cu sprijinul: Centrul Național al Cinematografiei, Comisia Europeană- Reprezentanța în România, Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Uniunea Cineaștilor din România, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Institutul Cultural Român, UNHCR – Agenția ONU pentru Refugiați, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Organizația Internațională pentru Migrație, Muzeul Național de Artă Contemporană

Sponsori: Grupul CEZ în România, BRD Groupe Société Générale, Kaufland, Fundația Sensiblu, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Bosch, Autonom, Staropramen, BlackCab

Parteneri: Ambasada Franței în România, Institutul Francez din București, Forumul Cultural Austriac, Romanian-American Foundation, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Ambasada Republicii Libaneze în România, Ambasada Regală a Danemarcei, Swiss Sponsor’s Fund, Ambasada Elveției în România, Ambasada Suediei la București, Ambasada Norvegiei, British Council, Goethe-Institut București, Institutul Italian de Cultură, Delegația Valonia-Bruxelles la București, Institutul Balassi- Institutul Maghiar din București, Ambasada Finlandei, Ambasada Statului Palestina, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Complexul Cultural-Sportiv Studențesc Tei

Bilete prin: Eventbook

Partener logistic: DHL

Partener digital: Canopy

Partener de monitorizare: mediaTRUST

Văzut de: Radio Guerrilla

Parteneri media: Radio România Cultural, DOR, Scena9, Cinepub.ro, Observator Cultural, Perspektiva, Hotnews.ro, Brrlog.ro, VICE România, Film Menu, Sub25.ro, Liternet.ro, All About Romanian Cinema, Black Rhino, Dissolved Magazine, The Institute, IQAds, Getica OOH

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.