Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Citi România premiază elevii antreprenori cu ocazia Zilei Globale a Implicării în Comunitate

0

Citi a acordat premiul Compania Anului –Cel mai bun plan de afacere echipei de elevi Bycicle Courier de la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu și anunță continuarea sprijinului acordat echipei pentru lansarea afacerii.

Elevii au testat cu clienți reali lansarea unui serviciu de curier pe bicicletă în orașul Constanța și au beneficiat de suport pentru îmbunătățirea planului de afacere în cadrul programului Fii antreprenor!

Programul de educație antreprenorială Fii antreprenor! se desfășoară cu sprijinul Citi în România în 110 școli din 40 de localități.

Echipa Bycicle Courier

Juriul Citi România a declarat echipa de 3 elevi coordonați de doamna profesoară Silvia Samara, Liceul Tehnologic Virgil Madgearu din Constanța, câștigătoare a premiului Compania Anului – Cel mai bun plan de afacere pentru faptul că tinerii s-au raportat cel mai realist la condițiile pieței, cât și la abilitățile și resursele pe care le au la dispoziție.

Pornind de la cei 600 de avocați din Constanța care expediază documente de cel puțin 2 ori pe săptămână, Eduard Burghelia, Alina Vasile și Andreea Cristina Olaru și-au dat seama ca există o oportunitate reală pentru a-și transforma pasiunea pentru bicicletă într-un proiect de afacere.

“Am văzut modele asemănătoare în New York, Toronto și chiar București, iar când am aflat de competiție am decis că este un moment bun pentru a testa ideea. Am servit 3 clienți ca să vedem ce presupune acest efort, iar acum avem toate informațiile, echipamentele necesare și chiar câțiva clienți care doresc să lucreze cu noi, așa că ne pregătim să lansăm afacerea oficial,”  ne-a spus Eduard Burghelia.

Elevii au derulat proiectul pilot și au învățat cum să administreze lansarea unei afaceri prin programul Fii antreprenor!, un modul de educație antreprenorială learning by doing derulat la clasă de către cadre didactice cu ajutorul pachetului de materiale și training oferite de către Junior Achievement România. Acesta este al doilea an în care programul este susținut de către Citi Foundation, peste 5200 de elevi beneficiind în 2013 – 2014 de experiența educațională în 110 școli din 40 de localități.

O componentă esențială a programului este contactul elevilor cu angajați Citi România, care au oferit ore ca și consultanți voluntari atât online, cât și prin Speedmentoring, un format inovator care permite elevilor să primească recomandări și sfaturi pentru ideile lor de afaceri din mai multe perspective.

Citi România premiază echipa cu materiale educaționale și continuarea suportului acordat prin consultanță voluntară, pentru ca Bicycle Courier să depășească mai rapid dificultățile primei etape. Premiul este acordat cu ocazia celei de-a noua ediții a Global Citi Community Day, o inițiativă anuală prin care compania derulează în fiecare an activități pentru dezvoltarea comunității. În 2013, Global Citi Community Day a reunit peste 65 000 de voluntari, iar în acest an evenimentul se va derula în 479 de orașe din lume.

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România, organizaţie non-profit, a fost fondată în anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA şi Junior Achievement – Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. În România, programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 189.000 elevi din peste 1.200 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi sunt susţinute financiar şi cu consultanţă de către comunitatea de afaceri.

Informaţii suplimentare sunt disponibile la: www.jaromania.org

Despre Citi România

Citi este prezentă în România încă din anul 1996 și furnizează produse și servicii financiare de înaltă calitate companiilor naționale și internaționale, companiilor mici și mijlocii, sectorului public și organizațiilor non-profit.

Informații suplimentare pot fi găsite la adresa www.citibank.ro.

Despre Citi

Citi, una dintre cele mai importante companii internaționale de servicii financiare, deține 200 de milioane de conturi de clienți în peste 160 de țări din lume. Citi furnizează persoanelor fizice, companiilor, guvernelor și instituțiilor o gamă largă de produse și servicii financiare, inclusiv credite și servicii bancare pentru persoane fizice, activități bancare și de investiții pentru companii, garanții bancare și managementul averilor.

Informații suplimentare pot fi găsite la adresa www.citigroup.com | Twitter: @Citi |

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.