Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„CIRCULAR“, cea mai mare conferinta pe tema economiei circulare organizata pana acum in Romania

0

Marti, 1 septembrie, la Teatrul National din Bucuresti, va avea loc „CIRCULAR“, cea mai mare conferinta pe tema economiei circulare organizata pana acum in Romania.

„CIRCULAR“ face parte din seria Conferintelor Green Report, organizate in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.

circular
Economia circulara este un concept putin cunoscut in Romania, dar intens dezbatut in aceasta perioada in Parlamentul European. Aceasta este si provocarea secolului 21: o economie bazata pe reducerea consumului de energie si materii prime, in care deseurile rezultate sa aiba destinatii precise inca din faza de proiectare, prin integrarea lor in spirala ciclica a reutilizarii.

Romania se afla pe locul 6 la nivel european privind cantitatea de deseuri produsa anual, potrivit celui mai recent studiu Eurostat, din 2014, cu un total de 11 tone de deseuri generate pe cap de locuitor. Conform Eurostat, un roman produce, in medie, putin sub un kilogram de gunoi menajer pe zi. In prezent, aproximativ 90% din aceasta cantitate ajunge la gropile de gunoi, irosindu-se astfel resurse valoroase.
Romania a reciclat, in 2013, doar 3% din deseurile municipale, fiind pe ultimul loc in Uniunea Europeana, in timp ce 97% dintre ele au ajuns la gropile de gunoi. In mai multe randuri, oficialii europeni si-au exprimat ingrijorarea fata de faptul ca Romania nu isi protejeaza cetatenii de efectele gestionarii deficitare a deseurilor. De aici si pana la intrarea Romaniei in infringement nu mai este decat un pas. Mai mult, pana in anul 2020, tara noastra trebuie sa se alinieze total la legislatia europeana si sa recicleze 50% dintre deseurile municipale.

Conferinta Green Report „CIRCULAR“ se bucura de confirmarea unor nume remarcabile, precum: presedintele Comisiei de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara a Parlamentului European, Giovanni LA VIA; ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu; presedintele Comisiei pentru Mediu si Echilibru Ecologic a Parlamentului Romaniei, Carmen Moldovan; primarului municipiului Oradea si presedintele executiv al Asociatiei Municipiilor din Romania, Ilie Bolojan; reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei, ai autoritatilor cu rol in domeniul protectiei mediului si ai mediului de business, companiilor generatoare de deseuri, dar si ai celor implicate in procesele de salubritate, colectare si reciclare.

„CIRCULAR“ isi propune sa identifice caile de imbunatatire a managementului deseurilor, prin elaborarea unui Plan National coerent si viabil, sa creeze cadrul pentru dezbaterea posibilitatilor de crestere a tintelor de reciclare, dar si a masurilor pentru oprirea exportului deseurilor de calitate, sa creasca transparenta in sistemul de control si in cel al elaborarii rapoartelor de mediu, sa traseze directiile viitoare de actiune pentru atingerea tintei de 50% deseuri municipale reciclate in urmatorii 5 ani si, nu in ultimul rand, sa prezinte modele de succes in ceea ce priveste implementarea principiilor economiei circulare.
Conferintele Green Report vin in peisajul conferintelor de business cu o abordare noua si creativa, axata pe rezultate. In acest sens, echipa Green Report schimba „standardul“ si aduce cateva abordari diferite: in loc de un prezidiu monoton, schimbarea scenografiei pentru fiecare panel; in loc de prezentari power point anoste, interviuri 1:1; in loc de urmarirea ceasului pana la finalul evenimentului, dinamica si implicarea activa a publicului.

Conferintele Green Report deschid o usa catre lumea ideilor inovatoare si a oamenilor creativi, care vor sa schimbe mentalitati, atitudini, comunitati. Cei mai importanti oameni din business, politica si administratie sunt la Conferintele Green Report. Isi impartassesc experientele, aduc unghiuri de abordare diferite, propun viziuni noi, stabilesc colaborari, incep proiecte. Totul, intr-un spatiu neconventional, departe de birourile standard si salile de sedinta clasice. Conferintele Green Report te provoaca sa ajuti comunitatea si sa faci mai mult pentru protejarea mediului inconjurator.

Pentru mai multe detalii privind „CIRCULAR“, accesati www.greenreport-conferinte.ro.

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.