Cioran in strada @ Dan Perjovschi

0

Un proiect urban cultural extrem de interesant şi prin faptul că este o premieră pentru România! Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti propun un proiect artistic în premieră, prin care opera lui Cioran va deveni parte din spaţiul public bucureştean: Cioran citit în stradă de Dan Perjovschi. Acest proiect are loc cu ocazia aniversării de 100 (8 aprilie 2011) de ani de la naşterea lui Emil Cioran. Scopul proiectului este de a aduce un omagiu unic acestei personalităţi ce se revendică deopotrivă de la spaţiul românesc şi de la cel francez, scrie carturesti.ro

CIORAN CITIT ÎN STRADĂ DE DAN PERJOVSCHI

Dan Perjovschi, cea mai cunoscută marcă din arta românească vizuală, la nivel internaţional, este cel care va traduce grafic gândirea şi textele lui Emil Cioran, pentru a le expune în faţa marelui public în spaţii care sunt folosite în mod obişnuit pentru campanile publicitare comerciale.

Inaugurarea proiectului a avut loc joi, 7 aprilie, la ora 18.30, când Dan Perjovschi a realizat un desen exclusiv pe peretele din spatele Institutului Francez, desen inspirat dintr-un citat reprezentativ pentru opera şi gândirea lui Emil Cioran.

Sursa şi mai multe informaţii: blog.carturesti.ro

foto Florin Ghinda, 7 aprilie, Calea Victoriei Bucureşti

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează