Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cinepolitica

0

THE LADY, NOUL FILM AL LUI LUC BESSON, DESCHIDE PRIMA EDITIE CINEPOLITICA

Prezentat in premiera mondiala in Festivalul International de Film de la Toronto, cel mai important showcase cinematografic al lumii, si selectionat in cadrul festivalurilor de film de la Pusan, Roma sau Stockholm, Doamna / The Lady, cel mai recent film regizat de Luc Besson, va fi proiectat in deschiderea primei editii Cinepolitica – Festivalul International al Filmului Politic.

Doamna spune, in paralel, povestea miscarii pro-democratie din Myanmar si povestea de dragoste dintre Aung San Suu Kyi (Michelle Yeoh) si sotul ei, Michael Aris (David Thewlis), dragoste care a supravietuit, in pofida distantei mari, a separarilor de lunga durata si a regimului periculos de ostil: in timpul alegerilor generale din Burma, in anul de gratie 1990, Suu Kyi era secretarul general al Ligii Nationale pentru Democratie, partid care a obtinut 59% din voturi si, prin extensie, 81% din locurile in parlament – in ciuda victoriei, Suu Kyi a fost retinuta sub arest la domiciliu, situatie in care a ramas vreme de aproape 21 de ani, fiind eliberata de abia in 2010.

Regizor, scenarist si producator, Luc Besson este proprietarul companiei Europa Corp, prin intermediul careia a produs mai bine de 50 de filme intr-o cariera de peste un sfert de secol. Besson a inceput sa scrie povesti din plictiseala – se spune ca a terminat primele versiuni ale scenariilor Al cincilea element si Marele albastru pe cand era adolescent. Criticii il identifica pe Besson drept o figura centrala a miscarii Cinema du look (stil extrem de specific si de vizual prezent in cinematografia anilor ’80 – inceputul anilor ’90). Metroul, Marele albastru si Nikitasunt considerate exemple ale acestei scoli stilistice, care prefera stilul substantei si spectacolul povestii. In ultimii ani, Besson a scris si a produs nenumarate filme de actiune, precum seriileTaxi si Curierul sau peliculele Sarutul Dragonului si Dresat pentru a ucide, ambele cu Jet Li. Tot Besson a realizat si clipul promotional al campaniei organizate de orasul Paris pentru gazduirea Jocurilor Olimpice de Vara 2012.

 

Va reamintim ca prima editie Cinepolitica – Festivalul International al Filmului Politic va avea loc in Bucuresti, in perioada 15-21 iunie, la Cinema Studio.

 

Festival organizat sub patronajul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” (UNATC), Universitatii Nationale de Arte (UNArte), Universitatii Bucuresti, Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) si York University Toronto, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Parteneri media: TVR, Cinemagia, 24 Fun, Radio Guerilla, Kamikaze, Port.ro, Liternet, CinemaRx, Cinefan, Filmreporter, MyMagicStar, Romania Pozitiva, Urban Things, Cultcubeu.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.