Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cinematograful Favorit în anul 2014 din nou în cărţile Primăriei Sectorului 6

0

Ieri, 30.01.2014, la Primăria Sectorului 6 a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local în care s-a aprobat bugetul consolidat de venituri şi cheltuieli al Sectorului 6, al Municipiului Bucureşti, pe anul 2014.

 initiativa favorit

Cinematograful Favorit este din nou în cărţile Primăriei, pentru anul 2014. Din  bugetul consolidat de venituri şi cheltuieli al Sectorului 6, al Municipiului Bucureşti, pe anul 2014, a fost alocată suma de 2 milioane lei pentru consolidare, extindere şi modernizare, inclusiv consultanţă, a Cinematografului Favorit.

Petiţia adresată autorităţilor locale a fost citită de către Domnul Consilier Manuel Avramescu, care totodată a răspuns tuturor întrebărilor, formulate în petiţie, de către Grupul Iniţiativa Favorit.

Până la data de 31.07.2014, Primăria trebuie să clarifice situaţia juridică a Cinematografului Favorit, pentru a putea să înceapă procedura de organizare a licitaţiei pentru atribuirea contractului de lucrări. Termenul a fost dat de către Curtea de Conturi, în urma unui audit efectuat în anul 2013 la Primăria Sectorului 6. În cazul în care Primăria Sectorului 6 nu preia clădirea de la RADEF România Film până la data menţionată, aceasta va trebui să returneze banii, deja cheltuiţi, pentru Studiul de Fezabilitate şi Proiectul Tehnic.

În data de 7.02.2014 se preconizează că va avea loc prima întâlnire de lucru între Comisia Consiliului Local Sector 6 de analiză şi verificare în vederea elaborării planului de management pentru “Centrul Cultural European Favorit”, reprezentanţi ai Grupului Iniţiativa Favorit şi alţi factori interesaţi.

De asemenea, dl. Consilier Manuel Avramescu a solicitat Executivului să trimită în scris răspuns la solicitările grupului privind:

  1. Copie a raportului Curţii de Conturi din care reiese, conform celor spuse de către autorităţile locale, că nu se poate face o investiţie într-o clădire care nu este în proprietatea Primăriei Sectorului 6;
  2. Copie după documentul care s-a înaintat la RADEF şi care nu a fost semnat de acesta, în vederea obţinerii unei soluţii/unui acord pentru consolidarea, extinderea şi modernizarea cinematografului Favorit.

grup Initiativa Favorit sedinta consiliu local 6Despre Grupul Iniţiativa Favorit: Este un grup de iniţiativă cetăţenească  format din vecini de cartier, prieteni, oameni obişnuţi din cartierul Drumul Taberei. Grupul a luat naştere în mai 2010 şi de atunci militează pentru transformarea vechiului cinematograf Favorit, aflat în ruină, într-un centru cultural comunitar, de care să beneficieze toţi locuitorii din cartier.

Despre CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică a contribuit la formarea grupului de initiaţivă cetăţenească “Favorit”, în cadrul programului de organizare comunitară, pe care îl derulează din toamna anului 2009. Prin misiunea sa, aceea de a acţiona pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor şi dorinţelor actorilor sociali, CeRe şi-a propus construirea unor organizaţii/grupuri civice puternice în relaţie cu decidenţii, în Bucureşti. În prezent CeRe susţine dezvoltarea grupurilor de iniţiativă cetăţenească din 4 zone: Lacul Tei, Favorit şi Callatis din Drumul Taberei şi Pantelimon. Mai multe informaţii găsiţi pewww.ce-re.ro sau facebook: @participare ”

 

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.