Cinemateca Docuart anunță prima proiecție a lunii februarie @ Casa de Cultură a Studenților București

0

Cinemateca Docuart organizează o nouă proiecție de documentar românesc luni, 11 februarie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din București.

Evenimentul propune ca prim film al lunii februarie Secondo Me, un titlu care s-a bucurat de zeci de proiecții mondiale, în festivaluri din Canada, Mexic, Austria, Polonia, Ucraina, Ecuador, Germania, Spania. Producția este câștigătoare a premiului pentru cea mai bună imagine în cadrul festivalului de documentar românesc București Docuart Fest 2018.

În regia lui Pavel Cuzuioc, Secondo Me urmărește viețile de zi cu zi a 3 garderobieri care își desfășoară activitatea în 3 opere din Europa: Opera din Viena, Opera Scala din Milano și Opera din Odesa. Documentarul lasă în plan secund Opera și acțiunile desfășurate pe scenele celebre și se concentrează pe oamenii din personalul instituțiilor, ale căror vieți au o încărcătură la fel de specială.

Inițiativa Cinemateca Docuart își dorește să readucă publicul spectator în contact cu documentarul românesc printr-o serie de proiecții bilunare. Scopul lor este, totodată, acela de a revitaliza activitatea cinematografică a Casei de Cultură a Studenților și de a reintegra spațiul în circuitul cultural al publicului tânăr.

„Casa de Cultură a Studenților are nevoie de activitate, de un conținut cinematografic susținut în programul său. Documentarul românesc are nevoie să fie văzut, înțeles și curtat. În fond, publicul bucureștean are nevoie, la rândul său, de obiceiuri cinematografice întărite, dar și de mai multe spații pentru proiecții. În același loc am absolvit în 1997 cursul de «Arta Foto și Video». Acolo am și învățat să developez filme alb-negru și continui s-o fac și acum,” regizorul filmului, Pavel Cuzuioc.

Intrarea la eveniment este liberă.

Cinemateca Docuart este o inițiativă care a luat naștere prin asociația culturală dedicată filmului documentar românesc, Docuart, și Casa de Cultură a Studenților din București și reprezintă o încercare de a aduce în atenția publicului, un produs cinematografic subreprezentat – documentarul românesc – și un spațiu cu potențial de revitalizare pe harta culturală a Bucureștiului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.