Cinema în aer liber în parcul Titan din București

0

Cinema în aer liber revine vara aceasta în București cu cele mai bune 12 filme europene și de autor. Fiecare vară cu poveștile ei!

Pentru informații detaliate și programul filmelor, stă la dispoziție site-ul caravana.metropolisfilm.ro

Primăria Sectorului 3 organizează în colaborare cu Metropolis Film cea de-a 4-a ediție „Cinema în aer liber”. Evenimentul se va desfășura timp de cinci săptămâni în perioada 4 august-6 septembrie, în Parcul Titan (fost IOR) – Insula Artelor (acces din str. Liviu Rebreanu), unde vor fi proiectate cele mai bune 12 filme europene și de autor ale momentului, precum și o selecție de filme clasice îndrăgite si apreciate de publicul cinefil.

Deschiderea oficială a cinematografului în aer liber va avea loc duminică, 2 august, de la ora 20.30, în Parcul Titan – Insula Artelor, cu un concert Zoli Toth Project.

Cinema in aer liber Bucuresti

12 filme premiate sau nominalizate recent la festivaluri internationale de prestigiu, precum și o selecție de filme clasice americane și franțuzești vor fi proiectate de marți până duminică, de la orele 21:30, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m², și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

Iată cele 24 filme din selecția oficială:

 1. DOUĂ ZILE, O NOAPTE/ DEUX JOURS, UNE NUIT, r. Luc și Jean-Pierre Dardenne, cu Marion Cotillard în rolul principal, care a fost nominalizată la premiul      Oscar pentru interpretarea în acest film, cu premiera în selecția oficială de la Cannes în            2014. O tânără soție și mamă lucrează într-fabrică, dar este nevoită să ia o pauza de l        a locul de muncă. În timpul absenței sale, colegii ei își dau seama că pot acoperi orele    ei de lucru lucrând puţin mai mult. Pentru aceasta, conducerea fabricii le propune un             bonus de 1000 euro pentru toţi lucrătorii, dacă vor fi de acord ca postul Sandrei să fie        desfiinţat.
 2. POVEȘTI SĂLBATICE/ RELATOS SALVAJES, r. Damian Szifron, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2015. Regizorul și scenaristul Damián Szifron nu a făcut un singur film, ci șase lipite sub un singur titlu și trimise într-o lume care s-ar putea să nu fie pregătită pentru ele”, scrie revista americană „Rolling Stone”. Filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar și a făcut senzație la Cannes 2014.
 3. SALONUL LUI JIMMY/ JIMMY’S HALL, r. Ken Loach, în competiție la Festivalul de Film de la Cannes 2014. Inspirată de o poveste adevărată, pelicula îl urmărește pe Jimmy Gralton (Barry Ward), un activist irlandez care se întoarce din America în satul natal și deschide un centru cultural pentru tineri. Aducând de peste Ocean jazz-ul și discuțiile pe teme politice, liberale, el stârnește reacția agresivă a Bisericii și a statului conservator.
 4. JOCUL CODURILOR/THE IMITATION GAME, r. Morten Tyldum, cu Keira Knightley, Benedict Cumberbatch. Nominalizat la 7 premii Oscar în 2015, câștigător al Oscarului pentru cel mai bun scenariu adaptat, la 5 Globuri de Aur și la 9 premii BAFTA. Benedict Cumberbatch îl interprează pe Alan Turing, genialul matematician britanic cu rol fundamental în deznodământul celui de-Al Doilea Război Mondial după ce sparge codul Enigma, reuşită ce permite Aliaţilor să afle planurile de război naziste. Într-una dintre cele mai dureroase răsturnări de imagine ale istoriei, în 1952 lui Turing îi va fi intentat proces pentru vina de a fi homosexual, o nedreptate cu bătaie lungă pentru restul vieţii sale.
 5. FORCE MAJEURE/ TURIST, r. Ruben Ostlund – Un certain regard Jury Prize la Cannes 2014, nominalizat la European Film Awards pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor. : Un tată care-şi petrece vacanţa într-o staţiune din Alpi îşi abandonează soţia şi cei doi copii în faţa unei avalanşe care se dovedeşte ulterior a fi una controlată. Gestul său de laşitate îi va schimba însă pentru totdeauna relaţia cu familia.
 6. STOCKHOLM, r. Rodrigo Sorogoyen, film laureat al premiului Goya pentru Cel mai    bun actor. O întâlnire aparent banală, între un băiat și o fată. El îi mărturisește că s-a   îndrăgostit la prima vedere, ea nu-l crede. Pe parcursul plimbarii lor nocturne prin             Madrid, fiecare își dezvăluie treptat dorințele, secretele, dar și câteva minciuni           nevinovate. Curând, însă, vor reveni cu picioarele pe pământ, în realitatea dură a             luptelor pentru control și a jocurilor psihologice.
 7. DOMNIȘOARA JULIE/ MISS JULIE, filmul de debut în regie al actriței Liv Ullmann, avându-i ca protagoniști pe Colin Farrell și Jessica Chastain. În cursul unei           nopţi de vară din oraşul Fermanagh, Irlanda de Nord, rebela fiică a unui aristocrat    anglo-irlandez îl provoacă pe valetul tatălui ei să o seducă.
 8. TEORIA ÎNTREGULUI/ THE THEORY OF EVERYTHING, r. James Marsh, cu Eddie Redmayne în rolul principal, laureat al premiului Oscar pentru cel mai bun       actor. Filmul descrie relaţia dintre Stephen Hawking şi soţia sa, Jane. Cei doi s-au     cunoscut pe vremea când erau studenţi la Cambridge în anii ’60, exact în vremea în             care viitorul mare om de ştiinţă începea să sufere consecinţele afecţiunii care l-a    paralizat, forţându-l să trăiască într-un scaun cu rotile şi să se exprime cu ajutorul unui computer.
 9. O DUMINICĂ FRUMOASĂ/ UN BEAU DIMANCHE, r. Nicole Garcia. Învăţător într-o şcoală din sudul Franţei, Baptiste e un solitar. N-a rămas niciodată mai mult de          un trimestru în postul său, pentru că iubeşte libertatea. Într-o zi e nevoit să-l ducă pe        Mathias, unul dintre elevii săi, acasă, şi astfel ajunge s-o cunoască pe mama     băiatului, Sandra, o tânără femeie nonconformistă care lucrează într-un restaurant de      pe plajă.
 10. BĂTRÂNUL DE 100 DE ANI CARE A IEȘIT PE FEREASTRĂ ȘI A DISPĂRUT, r. Felix Herngren, nominalizat la Audience Award la European Film           Awards, este cel mai apreciat și vândut blockbuster suedez din ultimii ani. Neaşteptata             poveste a unui bărbat în vârstă de 100 de ani care decide că nu-i prea târziu s-o ia de             la capăt. Mulţi ar crede că îl aşteaptă aventura vieţii, dar această călătorie nu este            prima pentru Allan Karlsson: se împlineşte un secol de când provoacă prăpăd în           lume, iar acum e gata să se dezlănţuie din nou.
 11. COMOARA, r. Corneliu Porumboiu. Costi lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită. Într-o seară, un vecin îl roagă să-i împrumute nişte bani. E disperat, banca i-           a scos apartamentul la vânzare. Costi refuză, dar vecinul revine. Îi spune că în satul           bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în      curtea casei, înainte de venirea comuniştilor la putere. În cazul în care Costi va plăti         pe cineva cu un detector de metale şi vor găsi comoara, o vor impărţi jumătate –      jumătate. Costi nu stă prea mult pe gânduri. De a doua zi caută pe cineva cu un detector de metale…
 12. ORĂȘELUL ALANDALA/ FIDDLESTICKS, r. Veit Helmer – o comedie pentru întreaga familie, dublată în limba română, pentru spectatorii de-o șchioapă,       laureată a Premiului Publicului la Zurich Film Festival, în competiție la Cinekid ICFF.    Copiii şi bunicii reuşesc să transforme un orăşel din Europa într-un loc al invenţiilor             şi al recordurilor. Maşina de gunoi devine fabrică de biciclete, o macara devine     rollercoaster şi totul pare posibil atunci când imaginaţia nu mai are limite.

RETROSPECTIVA AMERICAN CLASSICS

 1. NECAZURILE LUI GILBERT GRAPE/WHAT’S EATING GILBERT GRAPE?, r. Lasse Halstrom, cu Johnny Depp, Leonardo DiCaprio.
 2. LEGENDA CĂLĂREȚULUI FĂRĂ CAP/SLEEPY HOLLOW, Tim Burton, cu Johnny Depp, Christina Ricci.
 3. FORREST GUMP, Robert Zemeckis, cu Tom Hanks.
 4. POȘTAȘUL SUNĂ ÎNTOTDEAUNA DE DOUĂ ORI/THE POSTMAN ALWAYS RINGS TWICE, Rob Rafelson, Jack Nicholson, Jessica Lange
 5. JURASSIC PARK, Steven Spielberg, cu Sam Neill, Jeff Goldblum
 6. FĂLCI/JAWS, Steven Spielberg, cu Robert Shaw, Richard Dreyfuss
 7. TALENTATUL DOMN RIPLEY/THE TALENTED MR. RIPLEY, Anthony Minghella, cu Matt Damon, Jude Law, Gwyneth Paltrow
 8. MAREA HOINĂREALĂ/O BROTHER, WHERE ART THOU?, Joel & Ethan Coen, cu Matt Damon, Jude Law, Gwyneth Paltrow.

RETROSPECTIVA NOUVELLE VAGUE

 1. PIERROT NEBUNUL/PIERROT LE FOU, Jean-Luc Godard, cu Jean-Paul Belmondo, Anna Karina.
 2. DISPREȚUL/LE MEPRIS, Jean-Luc Godard, cu Brigitte Bardot, Michel Piccoli
 3. CELE 400 DE LOVITURI/LES QUATRE CENTS COUPS, Francois Truffaut, cu Jeanne Moreau, Francois Truffaut.
 4. JULES ȘI JIM/JULES ET JIM, Francois Truffaut, cu Jeanne Moreau.

 

Eveniment organizat de Primăria Sectorului 3, powered by Metropolis Film, sponsori AXN și AVON, parteneri media Prima Tv si Kiss Fm.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.