Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cine vrea sa se inscrie la Concursul National de Matematica?

0

Ultimele 10 zile de inscriere la LUMINA MATH! Concursul Naţional de Matematică a ajuns la cea de-a XIV-a ediţie

Elevii claselor IV-VIII se pot înscrie, până pe 5 noiembrie, a.c., la cea de-a XIV-a ediţie a Concursului Naţional de Matematică LUMINA MATH, organizat de LUMINA Instituţii de Învăţământ în parteneriat cu Universitatea LUMINA şi Ministerul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului.

Concursul, care va avea loc pe 27 noiembrie 2010, între orele 9:00 şi 11:00 se va susţine în fiecare judeţ, în centre stabilite de inspectoratele judeţene şi care vor fi comunicate şcolilor până pe 20 noiembrie.

Înscrierea în concurs se va face online, pe site-ul competiţiei, www.luminamath.ro, sectiunea Înscrieri.  Fiecare şcoală va desemna un profesor responsabil cu înscrierea elevilor in sistemul online. Elevii care doresc să participe la LUMINA MATH vor contacta profesorul delegat al şcolii pentru a fi înscrişi pe site-ul concursului şi vor achita către acesta taxa de înscriere în valoare de 15 lei.

Subiectele concursului LUMINA MATH vor consta în probleme tip grilă în număr de 30 pentru clasa a IV-a şi 40 pentru clasele V-VIII.

Concursul are drept obiective: atragerea copiilor către ştiinţele exacte, familiarizarea elevilor cu atmosfera de examen şi testele de tip grilă şi pregătirea acestora pentru testarea de tip european.

Elevii, care în urma concursului, vor ieşi pe primele 20 de locuri în clasamentul pe ţară, pentru fiecare nivel de clasă  vor primii premii în bani şi diplome.
În funcţie de performanţele lor, tinerii matematicieni vor fi recompensaţi astfel:

locul I – 800 lei, locul II – 600 lei, locul III – 400 lei, locurile IV şi V-300 lei,
locurile VI-X – 200 lei, XI-XX – 150 lei.

În plus se va premia cu o excursie în Istanbul (Turcia), primul elev de la fiecare nivel de clasă, în judeţele în care se s-au înscris minim 300 de elevi pentru fiecare dintre clasele IV-VIII. De asemenea, vor fi premiaţi cu excursii în “oraşul de pe Bosfor” şi acei profesori care vor avea un număr de 40 elevi înscrişi în concurs. Valoarea totală a premiilor Concursului Naţional de Informatică LUMINA MATH este de aproximativ 7000 euro (6000 euro premii în banii şi  excursii în Turcia).

Ediţia precendentă a LUMINA MATH, desfăşurat în toamna lui 2009 s-a bucurat de un record de participare, numărul elevilor înscrişi, la nivel naţional, depăşind 32.000. Informaţii detaliate despre concursul LUMINA MATH se pot regăsi pe www.luminamath.ro

Despre: LUMINA MATH  este un concurs de matematică a cărei primă ediţie  s-a desfăşurat la Bucureşti şi Constanţa în anul şcolar 1997-1998 numai pentru elevii clasei a VIII-a. La prima edişie au participat aproximativ 600 de elevi. Intrebarile au fost alese din probleme de logica.

Datorita cererii din partea profesorilor şi a inspectoratelor şcolare organizatorul concursului LUMINA Instituţii de Învăţământ a extins această competiţie şi pentru clasele V, VI si VII. In anul 2005 s-a ajuns la o participare de aproximativ 11500 de elevi din 21 de judete.

În 2008 concursul LUMINA MATH s-a transformat în concurs cu un caracter naţional, desfăşurându-se la nivelul întregii ţări ca urmare a parteneriatului cu MECI

De asemenea, 2008 a fost primul an în care s-au putut înscrie şi elevii claselor a IV-a. Ultima ediţie LUMINA MATH, desfăşurată în noiembrie 2009 s-a bucurat de un record de participare, de 32.510 elevi din 42 de judeţe şi 1227 de şcoli din toată ţara.

Despre: LUMINA Instituţii de Învăţământ este un grup de instituţii de învăţământ particular care asigură instruirea copiilor din învăţământul preuniversitar în şcoli private.Din cadrul grupului LUMINA Instituţii de Învăţământ fac parte: Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (www.ichb.ro), Liceul Internaţional de Informatică – Constanţa (www.ichc.ro), International School of Bucharest (www.isb.ro), Şcoala Spectrum Bucureşti (www.scoalaspectrum.ro), Şcoala Spectrum Constanţa, (www.scoalaspectrum.ro), Scoala Spectrum Iasi, Scoala Spectrum Cluj-Napoca, Scoala Spectrum Ploiesti si Scoala Spectrum Timisoara.

Şcolile din cadrul Lumina Instituţii de Învăţământ ofera servicii de educaţie pentru orice grupă de varsta de la 3 la 18 ani, în cadrul cursurilor de zi. Fiecare instituţie membră cuprinde toate ciclurile de învăţământ preuniversitar: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Copiii pot urma curriculum-ul românesc, în cadrul Liceelor Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa, precum si al Scolilor Spectrum din: Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Cluj – Napoca, Iasi si Timisoara sau pentru cel britanic la Şcoala Internaţională Bucureşti (The International School of Bucharest). Liceele Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa au predare în limba engleza la materiile: informatică, matematică, fizică, biologie, chimie şi engleză.

The International School of Bucharest oferă predare integrală în limba engleză cu profesori vorbitori nativi ai acestei limbi.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.