Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cinci directori de şcoli din România au fost premiaţi pentru proiecte inovatoare la Edu Leadership Gala

0

Cinci directori de şcoli din România au fost premiaţi la evenimentul Edu Leadership Gala, organizat de ONG-ul Asociaţia pentru Valori în Educaţie, pe 27 noiembrie, la București. Cea de-a treia ediție a Premiilor Directorul Anului a atras peste 200 de participanți, lideri din business și invitați, care au sărbătorit realizările celor mai determinați directori de școli și grădinițe din țară. În instituțiile lor de învățământ studiază peste 1.800 de copii, de la ciclul preșcolar, până la cel gimnazial.

Directorii de școli și grădinițe din întreaga țară s-au înscris sau au fost recomandați pentru aceste premii, iar câștigătorii au fost desemnați de comisii de specialitate, alcătuite din oameni de business și din educație, în baza unor criterii stricte pentru fiecare dintre cele patru categorii. Directorul școlar al anului a fost ales din shortlist-ul pentru cele patru categorii, acesta depășind nivelul așteptat.

Directorul şcolar al anului 2019 este Irina Constantinescu, de la Şcoala Gimnazială „Matei Gr. Vlădeanu”, din localitatea Cândeşti-Vale, judeţul Dâmboviţa.

Irina a reuşit să transforme şcoala din Cândeşti-Vale în prima „Eco şcoală” din judeţ cu ajutorul unui program prin care se face educație pentru mediul înconjurător. Elevii învață să mănânce responsabil, să le pese de ce e în jurul lor, să se gândească mai atent și să știe cum pot proteja mediul.

Doamna director a ajutat 176 de elevi din mediul rural să îşi dezvolte competențele secolului XXI prin proiectele inovatoare pe care le-a desfășurat. Unul dintre acestea se numește „CândEști Pro IT” și le aduce copiilor noțiuni de programare, în timp ce prin intermediul unui alt program, denumit „CândEști SMART”, elevii sunt încurajați să se implice în transformarea localității în care trăiesc.

Acest premiu mă onorează și înseamnă recunoașterea implicării mele și a colectivului profesoral pentru o școală de secolul XXI, care promovează colaborarea, starea de bine a elevilor și profesorilor, visible learning, educația pentru mediul înconjurător și tehnologie. Premiul este dedicat fiecărui elev din școala noastră, elev care îmi doresc să devina responsabil pentru ,,mâine” și pentru fericirea lui”, a declarat Irina Constantinescu.

Tot în cadrul Edu Leadership Gala au mai fost acordate următoarele premii:

  • Cel mai Bun Tânăr Director al Anului: Andra Mihaela Mihai, de la Şcoala Gimnazială Colonie, din Râmnicu Vâlcea a fost premiată pentru că a redus aproape în totalitate abandonul şcolar în rândul elevilor rromi din școala sa şi pentru că a facilitat integrarea a zeci de elevi cu studii nefinalizate în câmpul muncii prin programe de formare specifice.

  • Directorul Anului pentru Inovaţie: Claudia Aurora Zamfir, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, din Pucioasa, Dâmboviţa, a fost premiată pentru că a schimbat experienţa de învăţare pentru peste 600 de copii prin activităţi de educaţie nonformală inovatoare.

  • Directorul Anului pentru Egalitate de Şanse: Adrian Emanuel Silimon, de la Şcoala Gimnazială numărul 4, din Turnu Măgurele, Teleorman, a fost premiat pentru că a creat prima clasă integrată şi primele două cabinete de sprijin din judeţul Teleorman pentru copiii cu deficienţe cognitive şi autism infantil.

  • Directorul Anului pentru Antreprenoriat: Mariana Ifrim, Şcoala Gimnazială „Nicu Enea”, din Bacău, a fost premiată pentru că a atras finanţări nerambursabile, sponsorizări şi a câştigat proiecte pentru refacerea totală a infrastructurii şi bazei materiale a unei şcoli aflată în mediu defavorizat.

„Prin proiectele dezvoltate de către AVE, am lucrat cu directorii din peste 170 de școli și grădinițe pentru a-i susține în demersurile lor de creștere a promovabilității, reducerea abandonului școlar, integrarea tuturor elevilor și creșterea motivației profesorilor. În fiecare an, îi identificăm pe cei mai determinați dintre ei și îi premiem în cadrul Galei, din dorința de a le recunoaște meritele și de a inspira și alți directori că schimbarea educației începe cu fiecare dintre ei”, ne-a declarat Andreea Nistor, Director Executiv AVE.

Edu Leadeship Gala a adus împreună directori de școli, specialiști în educație și lideri de business, toți având oportunitatea de a discuta despre provocările sistemului de învățământ din Romania și despre soluțiile ce pot fi implementate pentru ca elevii să beneficieze de cele mai bune condiții pentru studiu.

Despre Asociația pentru Valori în Educație

Asociaţia pentru Valori în Educaţie este un ONG fondat de reprezentanţi ai mediului de business care îşi doresc să contribuie la creşterea calităţii în educaţie, obiectivul acesteia fiind de a aduce Romania în Top 10 sisteme educaţionale din Europa până în anul 2035. În cadrul proiectelor desfășurate din anul 2015, AVE a angrenat 173 de directori din școli și grădinițe din toată țara, cu impact asupra 98.761 elevi aflați în prezent în sistemul educațional primar, secundar, liceal și profesional. Pentru mai multe detalii, puteți accesa website-ul www.ave-romania.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.