Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ciao Bucarest. Influenţe urbane italiene în Bucureşti

0

Cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Italiene, sărbătorită pe 2 iunie, Ambasada Italiei la Bucureşti şi Muzeul Naţional de Artă al României au plăcerea să vă invite marţi, 24 mai, la orele 10.00, la Reşedinta Ambasadorului Italiei la Bucureşti, Strada Henri Coandă nr. 7, la conferinţa de presă de prezentare a expoziţiei de fotografie “Ciao Bucarest. Influenţe urbane italiene în Bucureşti”.

it
Conceput şi realizat de Ambasada Italiei la Bucureşti pentru a consolida excelentele relaţii dintre cele două ţări, acest proiect cultural este menit să valorifice şi să facă mai bine cunoscut spiritul creativ italian, reflectat în arhitectura şi peisajele Bucureştiului, din secolul al XVIII-lea până astăzi. Totul este configurat într-o galerie originală de imagini montate în manieră inovatoare, care va dezvălui vizitatorilor clădiri publice şi private, monumente, parcuri, străzi, pieţe, construcţii contemporane: de la Palatul Mogoşoaia până la noul terminal al aeroportului Henri Coandă, alături de multe alte repere italiene care aparţin istoriei urbane a capitalei României.

O selecţie a fotografiilor va fi inclusă într-un volum, în timp ce un website care va fi prezentat în cadrul conferinţei de presă, va oferi un tablou mai amplu al influenţelor urbane italiene în Bucureşti.

Expoziţia cu intrare liberă va fi deschisă publicului larg la Muzeul Naţional de Artă al României, Sălile Kretzulescu, începând cu data de 2 iunie până pe 15 august 2016. Publicul va putea explora în mod interactiv şi o machetă tridimensională a oraşului.

Evenimentul are loc sub patronajul Ministerului Bunurilor, Activităţilor Culturale şi Turismului din Italia, al Ministerului Culturii din România – Direcţia pentru Cultură a Municipiului Bucureşti, şi al Centrului Cultural ARCUB.

Partenerii evenimentului sunt Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, Biserica Italiană, Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT, Societatea Civilă Profesională de Avocaţi “Alexandru şi Asociaţii”, Asociaţia Istoria Artei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.