Charity Fashion Show – Un drum în viaţă: Bucşani – între Bucureşti şi Europa

0

“Un drum în viaţă: Bucşani – între Bucureşti şi Europa! – Servicii sociale pentru copii şi tineri din mediul rural din judeţul Giurgiu”

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 241,093.55 euro.

Fundaţia Scheherazade organizează “Charity Fashion Show – Un drum în viaţă: Bucşani – între Bucureşti şi Europa”, un eveniment caritabil dedicat copiilor şi tinerilor defavorizaţi din Bucşani, judeţul Giurgiu.

invitatie

Fundaţia Scheherazade are o nouă misiune ambiţioasă prin proiectul “Un drum în viată: Bucşani – între Bucureşti şi Europa! Servicii sociale pentru copii şi tineri din mediul rural din judeţul Giurgiu”, dedicat copiilor şi tinerilor din Bucşani, judeţul Giurgiu.

Bucşani este o localitate din judeţul Giurgiu cu 6.500 de locuitori care trăiesc în sărăcie, în care sănătatea copiilor lor este grav afectată din cauza alimentaţiei nepotrivite şi care au condiţii minime de creştere, dezvoltare şi educaţie. Statisticile extrem de triste au susţinut iniţierea acestui proiect, în condiţiile în care 6% dintre familii au ca sursa de venit salariul, restul provenind din venitul minim garantat si alocaţii.

Astfel, misiunea Fundaţiei Scheherazade este de a renova de această dată un Centru Social Comunitar de zi unde copiii şi tinerii vor fi hrăniţi, îngrijiţi, educaţi, îndrumaţi şi consiliaţi de profesori şi psihologi, unde vor învaţa să utilizeze computerul şi vor deprinde abilităţi specifice fiecărei vârste, pentru a le creşte şansele în viaţă şi a-şi valorifica potenţialul. Prin această acţiune dorim să reducem marginalizarea şi excluderea socială a copiilor şi tinerilor din comună care provin din familii foarte sărace printr-un pachet de servicii sociale, educaţionale şi de sănătate implicând permanent în decizii beneficiarii, precum şi comunitatea şi ne dorim să demontăm mentalitatea că oamenii săraci, fără educaţie nu au calităţi şi nu pot contribui la viaţa comunităţii.

Prin evenimentul caritabil organizat sâmbătă, 22 Noiembrie 2014, la showroomul  Autoklass Chitila din Şoseaua Rudeni Nr. 103, jud. Ilfov, ora 19:00, Fundaţia Scheherazade îşi propune să strangă fonduri pentru renovarea şi modernizarea Centrului Social Comunitar din comuna Bucşani, jud. Giurgiu, prin intermediul donaţiilor şi a diverselor licitaţii. Charity Fashion Show se va realiza cu sprijinul  Autoklass, SEG Team, SofMedica şi Garanti Bank, şi va reuni peste 250 de persoane din mediul economic, politic şi diplomatic românesc, ce vor asista la o prezentare de modă a mai multor branduri cunoscute la nivel naţional şi internaţional: Adina Buzatu, Rita Mureşan, Claudia Rawlings, Prescription, Paul&Shark, La Maison D’homme, Jai Dam, Harmont&Blaine, Karen Millen, Max Mara Weekend, Victoria Gallery, Gett’s. Evenimentul va fi prezentat de Anca Serea, iar colecţiile de modă, de elevi ai unor licee internaţionale din Bucureşti, care susţin demersul caritabil al Fundaţiei Scheherazade.

 “Alături de proiectele dedicate copiilor din România, încheiate deja cu succes – renovarea Spitalului de Copii “Marie Curie” din Bucureşti, a Spitalului de copii „Sf. Maria” din Iaşi şi a Ambulatoriului pentru Copiii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Constanţa – acest nou proiect va ajuta la creşterea calităţii vieţii copiilor, tinerilor şi membrilor familiilor lor, şi va deveni un exemplu de urmat pentru alte judeţe aflate în aceeaşi situaţie”, spune Wajiha Haris, Preşedinte al Fundaţiei Scheherazade.

Despre Fundaţia Scheherazade

 Misiunea Fundaţiei Scheherazade este de a ajuta copiii din toate mediile, indiferent de rasă, religie sau sex, prin construirea de parteneriate stabile şi durabile cu Guvernul, sectorul privat şi societatea civilă.

Scheherazade se dedică îmbunăţirii serviciilor medicale, promovarea dreptului la viaţă şi susţinerea protecţiei copilului. De asemenea, crede cu tărie că succesul vine dintr-o comunicare constructivă a ideilor, aspiraţiilor şi convingerilor. Fundaţia Scheherazade, prin forţa pasiunii sale şi a angajamentului său ferm, visează la mii de copii sănătosi, puternici şi fără suferinţă.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi  www.eeagrants.org si www.fondong.fdsc.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.