Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Changemakers – Răspândește schimbarea!

0

Asociația Studenților Economiști din România – ASER dă startul în luna martie proiectulului  Changemakers, aflat la cea de a VII-a ediție. Changemakers promovează responsabilitatea socială și oferă resursele necesare implementării ideilor de proiecte sociale ale participanților. Astfel, scopul proiectului este acela de a oferi oportunităţi de învăţare și afirmare pentru persoanele care au idei inovative și soluții fezabile pentru diverse probleme sociale.

Changemakers 2015 - Afiș

Changemakers este singurul proiect studențesc care promovează conceptul de responsabilitate socială, având astfel impact asupra mediului economic prin intermediul participanţilor, care vor deveni ambasadori ai viziunii proiectului. Ideile de proiect ce ajută societatea din jur pot viza domenii precum: educație, ecologie, sport, artă și cultură, sănătate sau umanitar.

Proiectul se adresează tuturor studenților și masteranzilor dornici de învățare și de autodepășire, cu spirit voluntar și antreprenorial, care își doresc să facă o schimbare în lumea ce îi înconjoară. Aceștia se pot înscrie individual sau cu propria echipă şi vor primi feedback pentru ideea lor de la specialişti în domeniu.

Prima etapă a proiectului este conferința motivațională „Actori pe scena schimbării” (19 martie 2015, ora 16.00, în Aula Magna din Academia de Sudii Economice din București), moderată de Alina Iotu, unde invitații, Raed Arafat, fondator SMURD, Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate în cadrul Petrom, Paula Herlo, jurnalistă recunoscută pentru programul „Romania, te iubesc!” și Vișinel Bălan, implicat în cauze sociale și fondator al  asociaţiei „Desenăm viitorul tău”, vor povesti despre experiența lor legată de responsabilitatea socială, despre ce îi motivează și despre necesitatea societății de a susține cauzele sociale și de a se implica în a oferi soluții.

A doua etapă, numită „Atelierul de Idei”, se va desfășura în perioada 25 martie – 5 aprilie și are rolul de a transforma ideea unui proiect social într-un plan strategic. Studenții vor beneficia de toate resursele necesare pentru a-și putea răspunde la finalul acestei etape la întrebarea: „Ce vreau să fac prin proiectul meu?”. Răspunsul îl vor afla în cadrul unor traininguri și workshop-uri ce abordează subiecte precum project management, team bounding, cum ajungi de la problemă la soluție, obiective generale, impactul social și identificarea resurselor și în cadrul unei întâlniri tematice cu Raed Arafat. La finalul acestei etape, ideea lor de proiect social este șlefuită și prinde contur, urmând a fi definitivată ulterior.

Participanții trec apoi la a treia etapă, numită „Fabrica de proiecte”, ce se desfășoară în perioada 6 aprilie – 26 aprilie. Această etapă are scopul de a dezvolta planul realizat anterior și de a definitiva structura proiectului lor social. La finalul etapei, aceștia vor găsi răspuns la întrebarea: „Cum fac acest lucru?” prin traininguri cu tematici precum  modalități de

promovare, accesarea resurselor, cum se susține un Pitch și workshop-uri ce vor aborda subiectul sustenabilității și al setării de obiective specifice.

În final, proiectele vor fi analizate și vor primi feedback profesional, iar prin prezentarea în fața mentorului, participanții au șansa să obțină sprijin în procesul de implementare a acestuia, aducând astfel o schimbare pozitivă în societate.

Înscrie-te pe www.suntunchangemaker.aser.ro până pe 20 martie și îți poți vedea ideea de proiect social devenind realitate!

Mai multe informații pe www.suntunchangemaker.aser.ro sau www.facebook.com/changemakersaser

Despre Asociația Studenților Economiști din România – ASER

ASER este un ONG studențesc înființat acum 17 ani prin pasiunea unor tineri care și-au dorit să investească în educație, în creativitate, în studenți excepționali. Astăzi, ASER continuă cu profesionalism și entuziasm tradiția, facilitând accesul studenților la medii de învățare și oportunități de creștere a competențelor profesionale, pentru a aduce un plus de valoare mediului economic românesc. Mai multe informații pe www.aser.ro sau www.facebook.com/ASERomania

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.