Cetăţenii fac contestaţie astăzi: s-au „evaporat” fondurile alocate reabilitării cinematografului Favorit!

0

Din bugetul primăriei s-au „evaporat” fondurile alocate reabilitării cinematografului Favorit:

Cetăţenii fac contestaţie astăzi

Azi 31.10.2013,  la ora 17.00,  grupul de cetăţeni Initiaţiva “Favorit” va depune o contestaţie la Primăria sectorului 6, pentru că din bugetul primăriei s-au „evaporat” fondurile alocate, pentru anul 2013, transformării cinematografului Favorit, din Drumul Taberei, în Centru Cultural.

Contestaţia priveşte proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului consolidat de venituri şi cheltuieli al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti pe anul 2013, aflat la punctul 8) pe  ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Sector 6.

Contestaţia este susţinută de peste 100 de semnături ale cetăţenilor din cartierul Drumul Taberei. Cetăţenii din grupul Initiaţiva “Favorit” vor participa la şedinţa Consiliului Local Sector 6, care va avea loc în sala de şedinţe a Primăriei Sectorului 6, situată în Calea Plevnei nr. 147-149, Sector 6.

Grupul Initiaţiva “Favorit”, consultând proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului consolidat de venituri şi cheltuieli al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti pe anul 2013, a aflat cu stupoare că cei 11054 mii lei alocaţi pentruconsolidarea, extinderea şi modernizarea cinematografului “Favorit” în luna aprile 2013, nu mai există ca poziţie în buget.

Înţelegem situaţia financiară nefavorabilă pentru investiţii la nivel central şi local, dar există în buget şi alte proiecte de investiţii noi sau în derulare care presupun un efort financiar mare şi care au fost menţinute în bugetul Primăriei Sectorului 6. Spre exemplu, potrivit listei obiectivelor de investiţii, vor fi alocaţi: 2.750.000 lei doar pentru cheltuieli pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, a studiilor de fezabilitate, proiectelor şi altor studii aferente obiectivului de investiţii: „Servicii de optimizare a lichidităţilor financiare necesare derulării proiectelor de investiţii ale Primăriei Sector 6”. De asemenea, ADPU are alocate în continuare sume semnificative pentru „Lucrări de amenajare spaţii verzi şi locuri de joacă” şi anume: 1.978.000 lei investiţii în continuare şi 2.000.000 lei investiţii noi.

Cetăţenii cartierului “Drumul Taberei” şi-au pus speranţa în realizarea Centrului Cultural Favorit şi au crezut în afirmaţia Domnul Primar Rareș Mănescu, făcută în cadrul evenimentului de lansare a candidaților la alegerile locale din iunie 2012 de la Clubul Rapid din Giulești, când a declarat că: “Pe lângă cele 6 priorităţi ale programului de guvernare locală, primăria va adauga pe cea de a șaptea prioritate, Cinematograful Favorit, finalizarea reabilitării acestuia se va face până la sfarşitul anului 2014”.

initiativa favorit

 

Despre Grupul Iniţiativa Favorit: Este un grup de iniţiativă cetăţenească  format din vecini de cartier, prieteni, oameni obisnuţi din cartierul Drumul Taberei. Grupul a luat naştere în mai 2010 şi de-atunci militează pentru transformarea vechiului cinematograf Favorit, aflat în ruină, într-un centru cultural comunitar, de care să beneficieze toţi locuitorii din cartier.

Despre CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică a contribuit la formarea grupului de initiaţivă cetăţenească “Favorit”, în cadrul programului de organizare comunitară, pe care îil derulează din toamna anului 2009. Prin misiunea sa, aceea de a acţiona pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor şi dorinţelor actorilor sociali, CeRe si-a propus construirea unor organizaţii/grupuri civice puternice în relaţie cu decidenţii, în Bucureşti. În prezent CeRe susţine dezvoltarea grupurilor de iniţiativă cetaţenească din 4 zone: Lacul Tei, Favorit si Callatis din Drumul Taberei si Pantelimon. Mai multe informaţii găsiţi pewww.ce-re.ro sau facebook: @participare . ”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.