Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cetăţenii din sectorul 6 participă la dezbaterea publică pe tema refacerii Cinematografului Favorit

0

Grupul Iniţiativă Favorit, împreună cu Grupul de iniţiativă civică Callatis-Drumul Taberei şi Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe vor participa la DEZBATEREA PUBLICĂ PRIVIND CINEMATOGRAFUL FAVORIT din data de 3 august 2011, ora 10:00, la sediul Primăriei Sectorului 6 Bucureşti din Calea Plevnei nr. 147 – 149, Sector 6.

Cele două grupuri de iniţiativă civică au sesizat Primăria Sectorului 6 şi Prefectura Municipiului Bucureşti asupra încălcării legii 52/2003 în cazul PHCL 2 – Proiect de hotârâre privind aprobarea documenttiei tehnico-economice a obiectivului de investiţii:“Centru Cultural European Favorit”. Primăria Sectorului 6 nu a respectat termenul legal de 30 zile privind aducerea la cunoştinţa publicului a unui proiect de act normativ înainte ca acesta să fie supus aprobării, nerespectând, de asemenea, nici termenul legal de 10 zile pentru a primi în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ.

 

În urma  sesizărilor trimise şi a interpelării grupurilor civice din cadrul şedinţei de consiliu a sectorului 6 desfăşurată în data de 28 iulie 2011, Consiliul Local 6 a votat scoaterea de pe ordinea de zi a PHCL 2 – Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice a obiectivului de investiţii:“Centru Cultural European Favorit” şi organizarea unei dezbateri publice pe această temă.

Grupurile civice au realizat un set de propuneri şi o serie de întrebări pe baza studiul de fezabilitate, care vor fi abordate în cadrul dezbaterii publice.

Dintre măsurile şi întrebările  propuse:

– Dat fiind ca sunt prevăzuţi 2 ani pentru realizarea proiectului, iar investiţia estimată este de cca. 8.181.012 euro, în condiţiile în care imobilul este dat spre folosinţa către Primăria Sectorului 6, conform contractului de comodat nr. 39 din 01.03.2010, încheiat între R.A.D.E.F. „Romania Film” şi Primăria Sectorului 6, propunem mărirea perioadei de folosinţă la 20 de ani sau preluarea totala a imobilului de către Primăria Sectorului 6.

– Este justificat economic şi realist un preţ de cca. 2.273 euro/ mp suprafaţa desfăşurată de construcţie consolidată şi dotată cu mobilier şi aparatură audio-video (adică 8.181.012 euro : 3.600 mp suprafaţă desfăşurată = 2.273 euro/ mp), în condiţiile în care 1 mp construit intr-un bloc nou din cartier costa cca. 500 euro iar HG 363/2010 (standarde de cost: legea care stabileşte costul pe metru pătrat pentru construcţiile statului) stabileşte preţul pentru 1 mp de centru cultural la 760 eur/mp cu TVA inclus.

Vă solicitam să motivaţi excluderea din grupul-ţintă al proiectului a persoanelor în vârstă din cadrul comunităţii locale. Propunem includerea în grupul ţintă şi a persoanelor vârstnice, pe lângă tineri.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.