Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cetatenii din Cotroceni vor planta duminica 20 de tei in cartier, urmare a colaborarii cu Primaria sectorului 5

0

Copacul Incotroceni – proiect pilot o inițiativă a Încotroceni: Oameni, Idei, Poveşti 23 octombrie 2016

ATENŢIE: în Cotroceni se plantează copaci!

Cotroceniul este un cartier verde, ca o mare gradină într-un oraș sufocat de trafic şi extrem de poluat. Spaţiile verzi din cartier au avut de suferit în ultimii ani datorită defrişărilor şi toaletărilor excesive ale copacilor din aliniamentul stradal. Astfel, după toaletare, mulți copaci s-au uscat şi acum ar trebui defrișați. Unii copaci au fost tăiați şi au rămas buturugile în alveole, nefiind plantaţi alţi copaci în loc. În unele zone, vechile alveole au fost asfaltate pentru a obține locuri de parcare pe trotuar.

copacul

„Copacul Incotroceni”, proiect demarat de asociaţia Incotroceni – Oameni, Idei, Poveşti, îşi propune să realizeze acțiuni de plantare a copacilor pe aliniamentul stradal, în locurile unde aceștia au fost tăiați sau sunt uscați, printr-o acțiune comună a autorităţilor locale şi a comunităţii din Cotroceni. În primăvară, am documentat cu voluntari situaţia spaţiilor verzi de pe aliniamentul stradal pentru mai multe străzi din cartierul Cotroceni, identificând 165 de alveole fără copaci, având copaci uscaţi, buturugi sau alveole asfaltate. Petiția „Copacul Incotroceni”, prin care solicitam plantarea copacilor pe străzile documentate, a fost semnată de 239 de cetăţeni în cadrul evenimentului „Agora Incotroceni” în luna iulie.

Într-un proiect pilot, asociaţia Incotroceni – Oameni, Idei, Poveşti, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 a Municipiului București, va planta primii 20 de copaci în alveolele libere de vegetaţie, duminică, 23 octombrie, de la ora 10.00. Plantarea va începe pe Str. Dr. Joseph Lister (8 alveole), continuând apoi pe Str. Sf. Elefterie (6 alveole), Str. Dr. Mihail Obedenaru (3 alveole), Str. Dr. Victor Babeş (2 alveole), Str. Dr. Grigore Romniceanu (1 alveolă).

Primii 20 de copaci (tei) , care urmează sa fie plantați, sunt puşi la dispoziţie de asociaţia Incotroceni – Oameni, Idei, Poveşti, cu sprijinul comunităţii, iar lucrările de plantare vor fi executate de către Primăria Sectorului 5 a Municipiului București.

Vă invităm să participaţi la acţiunea de plantare! Orice mână de ajutor în plus este binevenită! Vă încurajăm să aduceţi cu voi ceva băuturi calde: ceai, cafea! Cine participă activ la plantare, poate adopta un copac!

Asociaţia Incotroceni – Oameni, Idei, Poveşti şi-a propus să facă din Cotroceni un spațiu mai bun de locuire, un cartier mai primitor şi mai armonios pentru toți locuitorii săi. Provocarea Incotroceni – Oameni, Idei, Poveşti este de a iniția acțiuni pentru a veni în întâmpinarea nevoilor comunităţii din cartierul Cotroceni, în vederea unei mai bune cunoașteri a resurselor locale, a consolidării sentimentului de apartenenţă la comunitate, a implicării active şi creative a locuitorilor, în vederea dezvoltării şi valorificării patrimoniului cultural, arhitectural şi urbanistic al cartierului.

FB: https://www.facebook.com/incotroceni

Web: www.incotroceni.ro

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.