Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CeRe caută cetățeni și organizații pentru a le oferi asistență în campanii de advocacy timp de 1 an

0

CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică lansează un apel pentru grupuri de cetățeni și organizații care au nevoie de asistență în advocacy, pentru campaniile pe care doresc să le aducă pe agenda administrației publice. În urma procesului de selecție vor fi selectate 5 organizații sau grupuri de cetățeni, ca beneficiari ai unui pachet de asistență în advocacy pe parcursul a 12 luni pentru derularea unei campanii de advocacy.

logo-color CERE 2015

Campaniile trebuie să vizeze schimbarea sau adoptarea unei decizii publice, iar suportul CeRe va consta în: instruire și sprijin în realizarea unei strategii, ajutor în a transforma în realitate acea strategie, acoperirea unor cheltuieli legate de activitățile de advocacy și multe altele.

CeRe este o organizație cu experiență în furnizarea de asistență în advocacy și participare publică. De-a lungul anilor am fost alături de zeci de organizații și grupuri de cetățeni care au avut nevoie de schimbarea unei decizii publice pentru a produce o schimbare pozitivă în comunitățile lor. Aceste decizii au însemnat fie o hotărâre de consiliu pentru finanțarea serviciilor sociale la nivel local sau pentru oprirea unor construcții ilegale în parcuri, fie o lege care să ajute meșteșugarii romi să își desfășoare cu succes afacerile. Domeniile în care organizațiile și cetățenii au intervenit în procesul decizional sunt dintre cele mai diverse, de la social și mediu până la bună guvernare.

Procesul de selecție constă în 3 etape.

Prima etapă. Completarea acestui formular (online) și trimiterea lui până la data de 24 aprilie 2015. Este un chestionar de evaluare a nevoilor organizației/grupului de cetățeni. Persoană de contact: Florina Presadă (Coordonator proiecte CeRe) / florina@ce-re.ro, 0722 383 190.

A doua etapă. Pe baza acestui formular, CeRe va pre-selecta 10 organizații sau grupuri ce vor participa la un atelier de introducere în advocacy.

În ultima etapă, CeRe va selecta 5 organizații/grupuri civice care vor beneficia de asistență în advocacy. Criteriile de selecție vor ține seama de: tipul cauzei (aceasta trebuie să fie de advocacy), nevoia de asistență a organizațiilor/grupurilor de cetățeni, dimensiunea cauzei și puterea de replicabilitate a acesteia.

www.ce-re.ro | cere@ce-re.ro | facebook: @participare | 031 1050 755

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.