Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cercul Donatorilor PACT, locul unde schimbarea primeşte o şansă

0

Fundația PACT a organizat pe 1 octombrie a doua ediție a Cercului Donatorilor, o gală ce i-a adus împreună pe susținătorii  PACT  și pe oamenii din comunități care se implică pentru a produce o schimbare în bine în jurul lor. Reprezentanții comunităților din Negoi, județul Dolj, Piatra Olt și Caracal, județul Olt, și-au prezentat proiectele în faţa celor care ştiu că numai implicându-se pot genera schimbările pe care şi le doresc.

Grupul de Inițiativă din Negoi va construi un loc de joacă deschis comunității, unde copiii își vor putea petrece timpul liber în siguranță. Cei mici nu au locuri amenajate adecvat și se joacă pe drumul public, unde sunt expuși accidentelor.

Grupul de Inițiativă Piatra Olt le-a propus susţinătorilor PACT construirea unui foișor în comunitate, ca loc de întâlnire pentru activități cu tineri și copii. Aici vor avea loc ateliere pentru promovarea culturii rome, proiecții de film, audiții muzicale și o expoziție de fotografii.

Cercul Donatorilor PACT 1

Grupul de Inițiativă din Caracal va amenaja un spațiu sigur și adecvat pentru activități non-formale, pentru a-i ajuta pe copii să se dezvolte armonios. Aici se vor organiza activități recreative pentru a stimula imaginația copiilor, autodisciplina, coordonarea între ochi și mâini, încrederea în sine și interesul pentru explorare și comunitate.

“Evenimentul este o reuşită în primul rând pentru copii pentru că li se oferă oportunitatea de a evolua şi de a reuşi mai mult în viaţă”, a declarat Alexandra Ceafar, din Grupul de Iniţiativă Caracal.

Proiectele au fost susținute și de trei membri din Cercul Donatorilor PACT- Oana Iacob, Public Affairs Manager la JTI și membru al Boardului Romanian-US Alumni Association, Adriana Lungu, Business Manager la Rusu și Bortun Brand Growers, și Denis Todirică, Fondator Glazeon.

Cei trei au împărtășit motivațiile lor și au încercat să câștige cât mai mulţi adepți. Entuziasmul i-a molipsit pe cei din sală, iar emoțiile s-au topit în bucurie.

“Oamenii din toate cele trei comunități merită susținerea și încurajarea noastră pentru că ei sunt cei care contează. A fost o seară foarte frumoasă!”, a spus Oana Iacob, susținătorul Grupului de Inițiativă din Piatra Olt.

“A fost o seară minunată, cu o energie extraordinară. Cred că totul a pornit nu de la oamenii din sală, ci de la grupurile de inițiativă, care m-au făcut să mă emoționez și să îmi reconsider niște principii. Cred că lucrurile pe care le-am discutat aici și proiectele pentru care am strâns bani ar trebui să fie mai sus în ierarhia mea și a tuturor”, a spus Adriana Lungu, susținătorul Grupului de Inițiativă din Negoi.

“Am observant că majoritatea cauzelor care au fost susținute au avut în prim-plan ajutarea tinerilor care nu au avut acces la o educație de bază și asta a contat foarte mult. Eu cred că nu trebuie să aștepți să ajungi foarte bogat pentru a-țioferi ajutorul. A fost un sentiment magic, de împlinire atunci când am văzut că lumea contribuie”, a spus și Denis Todirică, susținătorul Grupului de Inițiativă Caracal.

Până la finalul serii,s-au strâns aproximativ 17.800 de lei, peste ținta stabilită pentru cele trei proiecte, iar suma ar putea crește. Dacă donațiile sunt făcute prin platforma online Bursa Binelui, Banca Comercială Română face un matching de până la 2.000 de lei, a precizat Simona Adam, expert relații comunitare la BCR.

În fiecare an, Cercul Donatorilor PACT se întâmplă după exemplul The Funding Network (www.thefundingnetwork.org.uk) și cu sprijinul prietenilor de la Asociația pentru Relații Comunitare (www.arcromania.ro). Este un concept născut în Marea Britanie care vizează crearea unei comunități conectate de oameni ce vor să susțină financiar proiecte sustenabile în care cred.

În cazul în care nu ați ajuns la Cercul Donatorilor, dar doriți să susțineți unul dintre proiecte, puteți dona pe platforma Bursa Binelui.

Despre PACT

Fundația PACT – Parteneriat pentru Acțiune Comunitară și Transformare – contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităților prin încurajarea, susținerea și promovarea inițiativelor locale și regionale, a parteneriatului și a responsabilității sociale. PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile pe care le numește genericorganizaţii comunitare şi pe care le sprijină să fie active, eficiente, sustenabile şi vizibile în regiunea lor (www.fundatiapact.ro).

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.